Вертикални комерцијални решенија за одгледување

Оригиналната комерцијална вертикална вертикална хидропоника е високо дизајнирана, модуларна и комбинирана вертикална производна средина, прилагодена за различни култури, растителни производи и бизнис модели на AG и CBD.

Обезбедете најдобра контролирана вертикална садење средина да расте со различни градинарство, цвеќиња и земјоделски производи во различни средини и клими.

Во прилог на одгледување зелен лиснат зеленчук, билки и други специјални растенија и плитки корени култури, исто така, може да се одгледуваат.

Раст на животната средина решение

Оптимирам за Оптилимарм

Opticlimatefarm, единствена технологија, која би можела да ги обезбеди најдобрите вертикални системи за растечки раствори, вертикални земјоделски решенија, како и најдоброто опкружување за раст на растенијата, која го обединува ладењето, греењето, дехимидификацијата, циркулацијата на воздухот, филтрација и оптичка индукција во еден систем. Оптимирам е независно измислена од Hicool истражувачкиот тим преку немилосрдна работа во текот на десет години.

Оптимирам поседува целосна серија на производи за заштеда на енергија од PRO2 до PRO5, кој се состои од систем за воздух, систем за ладење на воздух, спакувани или поделени единици, опционално со технологијата на инверторот, напонот и тековната стабилизација, дури и нулта емисија чисто ладилно средство.

Оптимим е најдобриот и сигурен избор за фарми низ целиот свет, секоја единица на оптички производи мора да помине строги внатрешни тестови пред испораката на глобалните клиенти во Европа, Америка, Средниот Исток, Азија и некои други области. Ги помина тестовите и добиени CE сертификати од акредитирани глобални компании. 

Оптимирам секогаш обезбедува соодветна средина за растенијата.

Прочитај повеќе
Вертикални решенија за раст

1 променлива 3 RUBIK's Cube комбинација хидропони раст ABS лента, популарни производи за одгледувачи, наменети за високи перформанси вертикални апликации.OpticlimateFarm обезбедува едношалтерски дизајн и поддршка на решенија или проекти за клуч според вашата област.

Прилагодливи решенија за наводнување

Нашата флексибилна хидропонска рамка за наводнување ви овозможува да ги прилагодите и модифицирате решенијата специфични за вашата посебна култура.

Контрола на ЕЗ: садници / рани зеле - рана вегетативна фаза - фаза на вегетативна фаза - рано цути фаза - целосна зрела цут / зрее фаза

PH контрола: автоматско за балансирање на нивото на pH (pH нагоре& PH надолу)

Хидропоничен хранлив раствор: A + B или A + B + C

Прочитај повеќе
Топла производи

Оптичкиот форум за микро и големи лабораториски фарми се модуларни, складирани. Расте во целосно обезбедена, самостојна и климатска контролирана средина.

 • ABS Commercial Combined Vertical Planting Racks
  ABS Commercial Combined Vertical Planting Racks
  OptiClimatefarm offers with Commercial Growing Rack and ABS Conbination Grow trays the Growing  environment for growing Special plants and a wide range of horticultural and agricultural products in Vertical Grow Racks .Made from 4mm thick plastic and durable ABS construction, these grow trays are thermoformed with a  to provide UV-stability, as well as anti- microbial and fungal-resistant properties. These trays sit level to provide plants with a flat growing surface, and they feature a network of sloped canals within the tray to ensure proper drainage away from plants to the drain location.Length 120, width 65, height 200cmLED selection range:120W ≈ 0.5m²,200W ≈ 0.8m²,280W ≈ 1m²,350W ≈ 1.5m²These trays Horticulture can be used for DFT irrigation or ebb and flow. They are combined with our Vertical Grow Racking and to provide the most efficient indoor grow nursery space.Функција:Multi-layer seeding/cloning/planting system.Arbitrarily spacing or series combined connection.Combined steel power coated vertical planting rack.Optional high-efficiency LED lights.DFT hydroponic by replacing tray accessories.
 • Решение за раст со висок квалитет на раст на големо - Оптиклима фарма ограничена
  Решение за раст со висок квалитет на раст на големо - Оптиклима фарма ограничена
  Opticlimate HVAC производи секогаш може да обезбеди професионални растителни раствори. Како важен дел од оптичките фарми, производите се дизајнирани со компактна големина и приклучна инсталација, за лесна контрола на температурата, навлажнување и други елементи на животната средина во фармите. Со својот отворен протокол и стандарден интерфејс, тој може да биде поврзан и контролиран преку централизиран систем заедно со други производи од оптички фарми.Opticlimate HVAC производи се најдобриот избор за фарми во Европа, Северна Америка и некои други области ширум светот. Има добиено CE сертификати од акредитирани глобални компании, и секоја единица на производите мора да помине строги внатрешни тестови пред испораката на глобалните клиенти.Оптимирам, секогаш обезбедува средина што ви е потребна на лесен и економичен начин.Производот карактеристики лесна инсталација. Со професионална функција за одвлажнување. Не постои потрошувачка на вода за време на одвлажнување, а температурата на воздухот е повисока од внатрешната температура, намалувајќи го честиот почеток на електрични грејачи и заштеда на енергија. Интелигентен систем за оптичка контрола, кој го одредува работењето на ладење, греење или одвлажнување според интензитетот на светлината, температурата и влажноста. Системот може да обезбеди бесплатна топла вода додека ладењето. Удобно, ефикасно и заштеда на енергија со технологија за конверзија на фреквенција. (EER> 4.5) Европски CE сертификација.
 • Оптиклима мобилни мобилни растат полици со висока густина
  Оптиклима мобилни мобилни растат полици со висока густина
  High-Density Mobile Plant Growing Shelving is designed & manufactured by Opticlimate Farm Limited, for Vertical Farming Industry. It is customized High Density Agriculture Cultivation Systems for Indoor high quality Canabis planting from propagation to flower & harvest It’s mobile modular customized fucntions will enlarge your grow yield. High-Density Mobile Grow Shelving is designed & manufactured by Opticlimate Farm Limited, for Vertical Farming Industry. It is customized High Density Agriculture Cultivation SystemsDurable powder-coated steel racks reduce the occurrence of pests and plant diseases.ABS Grow Trays with a network of drainage channels and flood to allow water to evenly surface and drain.It can be converted into custom modules Modular conversion single stack,double stacks and triple stacks.This solution brings more Growing Spaces compare to single layer. And getting more yield.All of our provided units (Flowering,Veg, and Clone) come equipped with industry leading LED lighting and intelligent dimmer(0-100% dimmable). Our LED grow lights have registed CE & ROHS certifications .High-Density Mobile Grow Shelving lets you convert that wasted aisle space into valuable growing space. Multi-mobile Grow Racks allows you to move entire rows of racking next to each other to use nearly all of your available space for growing, and gives you the ability to move the racks back and forth to create aisles as needed for easy plant maintenance (watering, pruning, etc.) . Where there’s a plant factory, where there’s Opticlimatefarm.Features:Customized Agriculture Cultivation System.Durable powder-coated steel racksABS Grow trays with drainage and tidal networkConvertible modularity of 1-3 stacksIndustry-leading LED lighting + smart dimmer0-100% dimmableRolling track and convenient application type
 • Оптички канабис вертикална растат решетката
  Оптички канабис вертикална растат решетката
  Advantages of Vertical Grow Racks By using LED grow lights for indoor planting, Remote control Light lifter For Raising And Lowering Grow Lights,Growers can better control the light required for plant growth, shorten the growth cycle by adjusting the time of light exposure, and can control the adverse effects like natural disasters and pests. LED selection range:120W ≈ 0.5m²,200W ≈ 0.8m²,280W ≈ 1m²,350W ≈ 1.5m² Ebb & Flow hydroponic system,Complete with the digital controller, the distribution reservoir, high-flow pumps, growing modules and all of the fittings & tubing to install the system.
Центар за вести
Ние нудиме цела помош за фабрики за растителни фабрики, од седење до расадник, од раст на животната средина хидропониката контрола.
Стапи во контакт со нас

Само оставете ја вашата е-пошта или телефонски број во формата за контакт за да можеме да ви испратиме бесплатна понуда за нашиот широк спектар на дизајни!