Расте соба за управување со животната средина

Расте соба за управување со животната средина е една од главните серии на оптички производи, кои исто така вклучуваат HVAC, LED / HPS осветлување, CO2 + контролор, дехимидификатори& Опремата за вентилација, оптичкиот секогаш може да ги обезбеди професионалните растителни решенија. Да се ​​биде важен дел од оптичките фарми, еколошките производи се дизајнирани со компактна големина и инсталација на plug-and-play, за лесна контрола на температурата, навлажнување и други елементи на животната средина во фармите. Со својот отворен протокол и стандарден интерфејс, тој може да биде поврзан и контролиран преку централизиран систем заедно со други производи од оптички фарми. Автоматска контрола на климата. Идеална средина да расте во било која клима и сезона.


Професионална HVAC систем за климатизација за фабрики за фабрики
Професионална HVAC систем за климатизација за фабрики за фабрики
Оптичен систем за климатизација на HVAC за фабрики за растителни фабрики.Оптимим, единствена технологија, би можела да обезбеди најдобра средина за раст на растенијата, која го обединува ладењето, греењето, дехимидификацијата, циркулацијата на воздухот, филтрација и оптичка индукција во еден систем. Оптимирам е независно измислена од Hicool истражувачкиот тим преку немилосрдна работа во текот на десет години.Оптимирам поседува целосна серија на производи за заштеда на енергија од PRO2 до PRO5, кој се состои од систем за воздух, систем за ладење на воздух, спакувани или поделени единици, опционално со технологијата на инверторот, напонот и тековната стабилизација, дури и нулта емисија чисто ладилно средство.Hicool Opticlimate е најдобриот избор за OpticlimateFarm планира.
Најдобро квалитетни вертикални раствори за раѓање на раст
Најдобро квалитетни вертикални раствори за раѓање на раст
Hicool Opticlimate е единствена технологија за раст на растенијата со мултифункционална систем за климатизација. Тоа е од високотехнолошки енергетски производи кои се најдобриот избор за Опликатафарм.Оптимимна фарма како еден најдобар вертикална земјоделска решение компании во Кина, чија оригинална комерцијална вертикална хидропони објект е висока технологија, модуларна и комбинирана вертикална производствена средина. Таа е прилагодена за различни култури / растителни производи / бизнис модели на AG и CBD. Обезбедете најдобра контролирана вертикална сад за садење за да расте разни хортикултура, цвеќиња и земјоделски производи во различни средини и клими. Во прилог на одгледување зелен лиснат зеленчук, исто така можете да растете билки и други специјални растенија и плитки корени култури.Оптичкиот земјоделски производи серија се поделени во фабрики за затворен раст и фабрики за растителни фабрики. Треба само да ги обезбедите потребите за вашата област и садење. Ние професионално ќе го дизајнираме изгледот за вас и ќе обезбедиме поддршка на комбинирани производи, вклучувајќи садење климатизери, 3-функција комбинирани резервоари за садење, вертикална комбинирана садење полица, хидропони дигитален контролен систем, CO2 интелигентен систем за контрола, автоматски систем за губење на системот, хранлив раствор УВ стерилизација систем , T8 систем за растителна светлина и воздушен туш, итн.Оптимичката фарма обезбедува едношалтерски дизајн и поддршка на решенија или проекти за клуч според вашата област.
Решение за раст со висок квалитет на раст на големо - Оптиклима фарма ограничена
Решение за раст со висок квалитет на раст на големо - Оптиклима фарма ограничена
Opticlimate HVAC производи секогаш може да обезбеди професионални растителни раствори. Како важен дел од оптичките фарми, производите се дизајнирани со компактна големина и приклучна инсталација, за лесна контрола на температурата, навлажнување и други елементи на животната средина во фармите. Со својот отворен протокол и стандарден интерфејс, тој може да биде поврзан и контролиран преку централизиран систем заедно со други производи од оптички фарми.Opticlimate HVAC производи се најдобриот избор за фарми во Европа, Северна Америка и некои други области ширум светот. Има добиено CE сертификати од акредитирани глобални компании, и секоја единица на производите мора да помине строги внатрешни тестови пред испораката на глобалните клиенти.Оптимирам, секогаш обезбедува средина што ви е потребна на лесен и економичен начин.Производот карактеристики лесна инсталација. Со професионална функција за одвлажнување. Не постои потрошувачка на вода за време на одвлажнување, а температурата на воздухот е повисока од внатрешната температура, намалувајќи го честиот почеток на електрични грејачи и заштеда на енергија. Интелигентен систем за оптичка контрола, кој го одредува работењето на ладење, греење или одвлажнување според интензитетот на светлината, температурата и влажноста. Системот може да обезбеди бесплатна топла вода додека ладењето. Удобно, ефикасно и заштеда на енергија со технологија за конверзија на фреквенција. (EER> 4.5) Европски CE сертификација.
Оптимитивна инвертер Про серија
Оптимитивна инвертер Про серија
Оптимитивната инвертер Про серија, која обезбедува најдобра средина за раст на растенијата е креативно измислена од технологијата "Opticalaircon" по повеќе од десет години независно истражување и развој: тоа е "ладење, греење, дехамидификација, циркулација на воздухот, филтрација и оптичка индукција "Се концентрирани во единствена технологија во системот.Како една од најголемите опрема за енергија во фабриката за фабрика, заштедата на енергија на климатик е несомнено најголемиот фактор во оперативните трошоци на фабриката за растенија. Затоа, ние ја трансплантиравме технологијата, вклучувајќи технологија за конверзија на фреквенција, стабилизација на напонот и тековната стабилизација за растителни климатизери, направи "Оптички проверзивни серии за климатизација" Заштедете енергија најмалку 35% повеќе од нормалниот климатик.Расте соба за заштита на животната средина систем е една од главните серии на оптички производи, кои исто така вклучуваат HVAC, LED / HP осветлување, CO2 + контролор, Dehumidifiers& Опремата за вентилација, оптичкиот секогаш може да ги обезбеди професионалните растителни решенија. Да се ​​биде важен дел од оптичките фарми, еколошките производи се дизајнирани со компактна големина и инсталација на plug-and-play, за лесна контрола на температурата, навлажнување и други елементи на животната средина во фармите. Со својот отворен протокол и стандарден интерфејс, тој може да биде поврзан и контролиран преку централизиран систем заедно со други производи од оптички фарми. Автоматска контрола на климата. Идеална средина да расте во било која клима и сезона.
Професионална оптички инвертер про-серија Оптички производител
Професионална оптички инвертер про-серија Оптички производител
Packaged Pro5 Inverter серија (со професионална одвлажнување)Работната брзина на компресорот / вентилаторот се менува во реално време според оптоварувањето, елиминирање на суровиот циклус на старт / стоп, така што компресорот може да работи со постабилна брзина и да заштеди енергија.Тоа може да ја направи собата да ја достигне потребната температура побрзо и да ја одржува температурата и влажноста подеднакво, со цел да се добие подобра ефикасност и заштеда на енергија.Покрај тоа, компонентите носат помалку и го прошируваат целокупниот живот на производот.Opticlimate Pro INVERTER серија Климатик е најдобар климатик за животната средина за раст на растенијата, инженерите на Hicool креативно го измислиле технологијата "Opticalaircon" по повеќе од десет години независно истражување и развој: тоа е "ладење,Греење, дехимидификација, циркулација на воздухот, филтрација и оптичка индукција "се концентрирани во единствена технологија во системот.Како една од најголемите опрема за енергија во фабриката за фабрика, заштедата на енергија на климатик е несомнено најголемиот фактор во оперативните трошоци на фабриката за растенија. Затоа, ние ја трансплантиравме технологијата, вклучувајќи технологија за конверзија на фреквенција,Напон стабилизација и тековна стабилизација за растителни климатизери, направете "Оптички про инвертор серија климатик" Заштедете енергија најмалку 35% повеќе од нормалниот климатик.
ЛЕР расте светлина за внатрешна фарма
ЛЕР расте светлина за внатрешна фарма
Ние дизајнираме за вас да се стави заедно расте светлина план, сметаат дека најдобра светлина униформност LED растат светла за затворен фарма затворен растенија · секој LED лен бар со 100W LED драјвер интегриран внатре · Лесно DIY CONBI нација со излезна моќност опсег 100W-1200WW · T2 песна (Max4 LED барови и 400W) и T4 песна (MAX 12 LED барови и WOW) · Целосен спектар, црвена, сина, црвена / сина и УВ-барови достапни за опција · Поддршка 0-10V затемнувањеМали во големина, лесно носење, лесна инсталација;Daisy синџир дизајн. Погоден за вертикална фарма расте со лавици (раскази / микро-зелени растечки / мали растенија клон)Прилагодено спектар: сите црвени / сите сини / црвени + сини + бели на располагање. Погоден за ДИ FF erent расте период;Должина на прилагодена должина: 30mm-1500mm.· Секоја LED лента со 100W LED драјвер интегриран внатре.· Лесно DIY COBLI нација со излезна моќност опсег 100W-1200W.· T2 песна (Max4 LED барови и 400W) и T4 песна (Max 12 LED барови и WOW).· Целосен спектар, црвени, сини, црвени / сини и УВ-барови достапни за опција.· Поддршка 0-10V затемнување.· 3-5years Гарантниот сервис УПОТРЕБЕНИ ДРЖАВИ СЕ УПОТРЕБУВААТ ЗА ВНАТРЕШЕН КОНВТАР.
UHF HPS светлина
UHF HPS светлина
UHF HPS светлина★ специјални електронски баласт сет, стабилен коло.★ Користење на 100kHz висока фреквенција, возење за елиминирање на акустична резонанца и stroboscopic. (Избегнувајте стробоскоп-тоа е високата технологија во однос на возачот)★ мека старт, анти-пораст.★ Влезниот фактор на моќ е поголем од 0,98, вкупниот хармоничен на струја е помала од 10%. (Потрошувачка на енергија проценета заштеда на 20%)★ тајмер Dimmer (0-11.5V контролор затемнување)★ најниска генерирање на топлина, најниска загуба на светлина★ Светлото произведено има супер силна способност да навлезат[Технички параметар: UHF-HPS 1000W]- Оценешен: 347V- THD: ≤10- Влезна фреквенција: 60hz- Напон Open Circuit: ≤500- Излезна фреквенција: 70-210K- Опсег на затемнување: 600W, 750W, 825W, 1000W, 1200W, EXT- Време за почеток: 15мин- 0-10V затемнување Комплетна: Да- Пулсен напон: 3.6KV-5KV- сооднос на бран на врвот: ≤1.7- Влезен фактор на моќност: ≥0.9- Ефикасност: ≤93
Оптичен CO2 контролер
Оптичен CO2 контролер
Opticlimate CO2 контролорот ќе го контролира јаглерод диоксид / CO2 со точност на дел од милион. Контролорот располага со сонда од далечинска комбинација која има сензор за светло и високо прецизен сензор за NDIR CO2.Далечинскиот сензор за комбинација е дизајниран за брзо да реагира на промените во растечката област и да се спротивстави на EMI / EFI од електронските придушници. Контролорот на CO2 има стандарден приклучок за напојување за да се поврзе со вашиот уред за CO2. Контролорот на CO2 може да се постави за зголемување на CO2, или да ги намали нивоата на CO2.PPM-B1 CO2 контролор е едноставен за користење, високо прецизен дигитален CO2 контролер. Тоа прецизно ги мери и го контролира нивото на јаглерод диоксид во растат просторијата, прецизно одржувајќи го саканиот PPM ниво на јаглероден диоксид. Нејзиниот голем и лесен за читање LCD екран прикажува точни PPM читања до 1 ppm резолуција.Може да се постави да работи во нејасни логички режими со системи за резервоари и регулатори за да се подобри ефикасноста на дистрибуцијата на CO2. Кога се користи во Fuzzy логички режим, вградениот микропроцесор ги применува пресметките кон распоредот за инјектирање специјално за да помогне во елиминирање на отпадот на CO2. Стандардниот стандарден логички режим е дизајниран за употреба со (гас) CO2 генератор.MAX AMP: 10 AMPS @ 220-240VAC / 50 HzДолжина на сензорот (ft / m): 15 / 4.5CO2 контролен опсег (PPM): 400-2000Точност на СО2 (PPM): +/- 100Тежина (lbs / kg): 2.1 / 1Димензии (инч / мм): 5.07x4.68x1.95 / 130x120x50Само внатрешна употребаЗа надморска височина до 6500 ft / 2000 mРаботен температурен опсег (f / ℃): 40-105 / 4-40Максимална релативна влажност: 80%IP рејтинг: IP20CO2 ppm Постави точка: 1000 ppmCO2 Deadband Set Point: 50 ppmКо2 Калибрација Постави точка: 400 ppmCO2 режим: ppm нагоре
Автоматски снабдувач на снабдувач на снабдувачи& Производители | Оптимирам
Автоматски снабдувач на снабдувач на снабдувачи& Производители | Оптимирам
Автоматски навлажнувачКапацитет за навлажнување: 1.6kg / h ~ 18kg / h. Област за навлажнување: 10 ~ 200м2. Опсег на контрола на влажност: 10% ~ 99%.Технологија за брза атомизација: ултразвучна висока фреквенција од нерѓосувачки челик кристал, стапка на атомизација од 99%, отфрлање на кондензација на вода (избегнувајте распаѓање на растенијата и одгледување на бактерии).Деликатна вода магла: Производство на милиони ултразвучни вибрации во секунда, ослободување на ултра-фини вода магла честички (1-5 микрони), и навлажнување повеќе рамномерно.Заштеда на енергија: само 0.06kW електрична енергија е потребна за да се атомира 1к вода.Посветен водоотпорен вентилатор: со функцијата за одложување, извлечете ја маглата во шасијата и ефикасно ја спречува маглата да се врати.Нема вештачка вода: директно поврзана со цевката за вода, а нивото на водата автоматски се прилагодува, што е попогодно и безгрижно.
Систем за контрола на животната средина
Систем за контрола на животната средина
Environmental Control System1.Ultrasonic HumidifierHumidification capacity: 1.6kg/h~18kg/h.  Humidification area: 10~200m2.  Humidity control range: 10%~99%.Fast atomization technology: ultrasonic high-frequency atomization  stainless steel crystal, atomization rate of 99%, rejection of water  condensation.Delicate water mist: produce millions of ultrasonic vibrations per  second, release ultra-fine water mist particles (1-5 microns), and  humidify more uniformly.Energy saving : only 0.06kw electric energy is needed to atomize  1kg of water.Dedicated waterproof fan.No artificial water addition.2.Co2 Controll SystemOpticlimatefarm Co2 Controller is a simple to use, highly accurate digital Co2 controller. It precisely measures and controls the carbon dioxide level in the grow room, accurately maintaining your desired PPM level of carbon dioxide. Its large and easy-to-read LCD screen displays exact PPM readings down to 1 PPM resolution. It can be set to operate in Fuzzy Logic mode with tank and regulator systems to improve co2 distribution efficiency. When used in Fuzzy Logic mode, the built-in microprocessor applies calculations to the injection schedule specifically to help eliminiate Co2 waste. The default standard logic mode is designed for use with (gas) Co2 generator. 
Внатрешен вентилационен уред снабдувач -opticlimate
Внатрешен вентилационен уред снабдувач -opticlimate
1. Inline Duct Air Exchange Fan  : Round -pressurizedEasily solve space ventilation / air exchange problem.ABS+PC+UV+94VO flame-retardant plastic material, can be installed outdoors, solving the limitations of installation . Aviation turbine blade design, high wind pressure, high airflow efficiency . The "surging power" motor provides ultra-high wind pressure up to 650Pa,air volume 180 ~ 2500m3/h ü Independent research and development of high-density waterproof structure, stable operation in humid and harsh environment .The housing and motor can be disassembled separately, which is convenient for maintenance and cleaning 2 minutes installation: sealing, shock absorption, fastening, convenient.2. Inline Duct Air Exchange Fan.: Super QuietEasily solve space ventilation / air exchange problemAll metal shell, precision anti-rust treatment. Diversion structure of fluid mechanics, air volume increased by 30%, noise reduced by 10% .Built-in aviation-grade sound-absorbing cotton, high-density flame-retardant material, converts sound energy into heat energy and attenuates noise.German multi-winding motor converts heat energy into kinetic energy reasonably, the efficiency is as high as 98%.More choices of air volume: 120m3/h~4000m3/h .More customized styles: - Purification type (3 ~ 4-layer filter core, purification rate up to 99%) - Dual channel type (can simultaneously replenish fresh air and exhaust indoor dirty air)