OPTICLIMATE CO2 контролер

OPTICLIMATE CO2 контролер

Контролерот OPTICLIMATE CO2 ќе го контролира јаглерод диоксидот / CO2 со прецизност дел на милион. Контролорот има далечинска комбинирана сонда која има светлосен сензор и високопрецизен NDIR CO2 сензор.

Комбинираниот сензор за далечински управувач е дизајниран да реагира брзо на промените во областа на растење и да се спротивстави на EMI / EFI од електронските придушници. Контролерот за CO2 има стандарден приклучок за напојување за поврзување со вашиот уред за CO2. Контролерот за CO2 може да се постави да го зголемува CO2 или да ги намалува нивоата на CO2.PPM-B1 Co2 контролер е едноставен за употреба, високопрецизен дигитален контролер за Co2. Прецизно го мери и контролира нивото на јаглерод диоксид во просторијата за одгледување, прецизно одржувајќи го посакуваното ниво на PPM на јаглерод диоксид. Неговиот голем и лесен за читање LCD екран прикажува точни PPM читања до 1 PPM резолуција.

Може да се постави да работи во режимот Fuzzy Logic со системи на резервоар и регулатор за да се подобри ефикасноста на дистрибуција на CO2. Кога се користи во режимот Fuzzy Logic, вградениот микропроцесор применува пресметки на распоредот за вбризгување специјално за да помогне во елиминирањето на отпадот на CO2. Стандардниот стандарден логички режим е дизајниран за употреба со (гасен) генератор на Co2.


Максимален засилувач: 10 ампери @ 220-240VAC / 50 Hz

Должина на кабелот на сензорот (ft/m): 15 / 4,5

Опсег на контрола на CO2 (PPM): 400-2000

Точност на CO2 (PPM): +/- 100

Тежина (lbs/kg): 2,1 / 1

Димензии (инч/мм): 5,07х4,68х1,95 / 130х120х50

Само внатрешна употреба

За надморска височина до 6500 стапки / 2000 м

Опсег на работна температура (F/℃): 40-105 / 4-40

Максимална релативна влажност: 80%

Оценка за IP: IP20

Поставување на CO2 PPM: 1000 PPM

Поставена точка на мртов појас на CO2: 50 PPM

Поставена точка за калибрација на CO2: 400 PPM

Режим на CO2: PPM UP


Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање
Вовед во производот   

За OPTICLIMATEFARM

OptiClimate Farm обединува технички експерти од Кина, Јапонија, Кореја, САД и Европа и професионален тим составен од маркетинг експерти, одгледувачи и технолошки иноватори. Врз основа на концептот на „обезбедување на најсоодветна средина за раст на растенијата“ и „обезбедување на најдобра цена-ефективна фабрика за растенија на пазарот“, нашите фабрички капацитети и технологија за растенија се развиени и патентирани во 2020 година, а меѓународната компанија OptiClimate Farm LTD беше воспоставена. Технологијата на нашите фабрики спроведе пазарно ориентирани надградби и иновации во пет вклучени технички полиња. 1-Опрема за контрола на животната средина: Иновативната технологија за оптичко климатизација се користи за да се направи растот на растенијата посоодветен. 2-Технологија на спектар на растенија: Развивме различни светлосни формули за различни растенија, така што растот на растенијата може да добие целосна фотосинтеза. 3- Технологија на хидропониско садење: Врз основа на професионалното знаење за различни растенија, измисливме специјални формули за хранливи материи и методи за снабдување за различни растенија, така што растенијата можат да ги добијат потребните хранливи материи во различни периоди на раст. 4-Дизајнирање на системот за садење и опрема за садење: Со цел да го направиме растот на растенијата поблиску до природата, дизајниравме различни вертикални системи за полици за садење за раст на различни растенија. И примени IE и AI технологија на опремата за садење и стандардизирајте ја колку што е можно за да ги намалите трошоците и просторот на опремата за садење.


Должност на сите во овој свет е да направиме се што можеме за да ги запреме климатските промени. Како една компанија за зелени технологии, OptiClimateFarm се фокусира на системите Green и Smart Farm откако е основан. Во OptiClimate Farm Р&Д Центар, техничарите ќе ви покажат како растат растенијата при најдобри услови. За растенијата не се грижат само техничари на OptiClimateFarm, туку и целосна серија паметни производи OptiClimateFarm.

Под интелигентна контрола на уредите OptiClimateFarm, растенијата секогаш можат да ја добијат најдобрата температура, влажност, густина на CO2, исхрана и други елементи погодни за нивниот раст. Системот OptiClimateFarm ги следи податоците за растот во реално време и ќе ја контролира работата на различни производи OptiClimateFarm според параметрите за поставување. Целиот систем OptiClimateFarm е постигнување на заедничко разузнавање развиено од меѓународниот технички тим составен од експерти од Кина, Јапонија, Кореја, Швајцарија, Америка и Индија.  

OptiClimateFarm верува во заедничката судбина затоа што е време светот да го направи тоа заедно се бориме против климатските промени. Подготвени сме да ги заштитиме сите растенија во вашите фарми на начин OptiClimateFarm, на тој начин не само што го одобруваат глобалните клиенти туку и меѓународните акредитирани компании за сертификација.

OptiClimateFarm, секогаш се грижи за вашите растенија на паметен начин.


Предности
1. Технологија на растителен спектар: Развивме различни светлосни формули за различни растенија, така што растот на растенијата може да добие целосна фотосинтеза.
2. Технологија на хидропонично садење: Врз основа на професионалното знаење за различни растенија, измисливме специјални формули за хранливи материи и методи за снабдување за различни растенија, така што растенијата можат да ги добијат потребните хранливи материи во различни периоди на раст.
3. Опрема за контрола на животната средина: Иновативната технологија за оптичко климатизација се користи за да се направи растот на растенијата посоодветен. Често поставувани прашања за хидропониката на системот за контрола на животната средина

П:

Услуга по продажба     

А:

Гаранција за клучните делови 6 месеци

П:

Услуга за претпродажба     

А:

За повеќе информации, ве молиме контактирајтеmary@opticlimatefarm.com

П:

Транспорт     

А:

Морски транспорт, воздушен транспорт, железнички превоз

П:

Услови на плаќање     

А:

ФОБ, ЦИФ

П:

Пакување     

А:

Пакување со дрвена рамка

Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање