Професионално ЛАДЕЊЕ НА ВАШИТЕ РЕЗЕРВОАРИ Производи | ОПТИКЛИМАТНИ

Професионално ЛАДЕЊЕ НА ВАШИТЕ РЕЗЕРВОАРИ Производи | ОПТИКЛИМАТНИ

Професионален чилер за ладење на вода за хидропонска фарма


Хидропонски чилер за вода е уред кој се користи во хидропониска градина за отстранување на топлината од воден раствор богат со минерали, преку циклус на ладење со апсорпција. Го олеснува процесот на размена на топлина што гарантира дека температурата на хранливиот раствор останува идеална за раст на растенијата.

Хидропониското градинарство се базира на водена основа и зависи исклучиво од употребата на вода и раствори богати со минерали. Кога температурата на водата станува претерано висока, тогаш растот на растенијата последователно се инхибира. Високите температури го намалуваат потребниот кислород околу зоната на коренот, што доведува до застој во растот. Ова е местото каде што е корисна употребата на хидропонски чилер за вода. Чилер за вода ги одржува температурите во оптимален опсег, осигурувајќи дека хранливиот раствор може да го задржи растворениот кислород многу подолго додека не биде достапен до коренската зона.

Имајќи ги предвид зголемените нивоа на кислород и средина без патогени, шансите да се соберат поголеми приноси од вашата хидропонска градина се многу високи. Чилерите за вода се неопходни за создавање поволна средина за развој на вашите растенија.


2021/11/16
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање
Вовед во производот   


За OPTICLIMATEFARM
OptiClimate Farm обединува технички експерти од Кина, Јапонија, Кореја, САД и Европа и професионален тим составен од маркетинг експерти, одгледувачи и технолошки иноватори. Врз основа на концептот на „обезбедување на најсоодветна средина за раст на растенијата“ и „обезбедување на најдобра цена-ефективна фабрика за растенија на пазарот“, нашите фабрички капацитети и технологија за растенија се развиени и патентирани во 2020 година, а меѓународната компанија OptiClimate Farm LTD беше воспоставена. Технологијата на нашите фабрики спроведе пазарно ориентирани надградби и иновации во пет вклучени технички полиња. 1-Опрема за контрола на животната средина: Иновативната технологија за оптичко климатизација се користи за да се направи растот на растенијата посоодветен. 2-Технологија на спектар на растенија: Развивме различни светлосни формули за различни растенија, така што растот на растенијата може да добие целосна фотосинтеза. 3- Технологија на хидропониско садење: Врз основа на професионалното знаење за различни растенија, измисливме специјални формули за хранливи материи и методи за снабдување за различни растенија, така што растенијата можат да ги добијат потребните хранливи материи во различни периоди на раст. 4-Дизајнирање на системот за садење и опрема за садење: Со цел да го направиме растот на растенијата поблиску до природата, дизајниравме различни вертикални системи за полици за садење за раст на различни растенија. И примени IE и AI технологија на опремата за садење и стандардизирајте ја колку што е можно за да ги намалите трошоците и просторот на опремата за садење.
Предности
1. Технологија на растителен спектар: Развивме различни светлосни формули за различни растенија, така што растот на растенијата може да добие целосна фотосинтеза.
2. Технологија на хидропонично садење: Врз основа на професионалното знаење за различни растенија, измисливме специјални формули за хранливи материи и методи за снабдување за различни растенија, така што растенијата можат да ги добијат потребните хранливи материи во различни периоди на раст.
3. Опрема за контрола на животната средина: Иновативната технологија за оптичко климатизација се користи за да се направи растот на растенијата посоодветен.


Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање