Како да изберете клима уред за раст за зеленчукова соба

Како да изберете клима уред за раст за зеленчукова соба

Како да изберете клима уред за раст за зеленчукова соба

Без разлика на големината на вашиот раст, од клучно значење е да се задржи колку што е можно поголема контрола врз вашата средина за растење. За одржување на вашите растенија среќни и здрави кога растат во затворен простор, понекогаш ќе треба да ја користите најдобрата единица за климатизација во просторијата за одгледување.

#Environmental Control of Cannabis Cultivation #Mastering the Cannabis Craft : Environmental Controls for Indoor Grows


2021/12/29
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање

Прво, треба да ја одредите површината на вашата просторија за зеленчук. Повеќето култиватори користат приближно 70% од просторот на просторијата како крошна. Ефикасните капацитети ги користат предностите на системите за одгледување на нивоа. Секое ниво ги зголемува производните способности и може тројно да го зголеми покривот на просторијата. Предлагаме површината на вашата просторија за одгледување да биде колку што е можно иста.

Тоа значи да имате посебни простории за зеленчук за мајки и клонови, доколку е можно, и да ги дизајнирате вашите соби така што вработените да можат да минуваат низ објектот без да влезат во собите за зеленчук, освен ако тоа не е потребно. Исто така, важно е да се има на ум дека собите за цвеќиња треба да бидат со конзистентна големина, за да имате конзистентна количина на биомаса што се движи низ вашиот работен тек. Во спротивно, управувањето со таа биомаса може да стане многу поголема главоболка отколку што треба.

Тоа е важно бидејќи зеленчукот и цветните растенија имаат различни еколошки потреби и напредуваат под различни поставки за температура и влажност.

Со одредена просторија за зеленчук, можете да ги намалите трошоците за инфраструктура со одредување на големината на опремата HVAC за животната средина.

Откако ќе ја одредите и дизајнирате површината и функцијата на секоја соба, можете да контактирате со нас и да ни дозволите да го конфигурираме системот за климатизација за секоја од вашите простории според функциите што сте ги дизајнирале. Се разбира, можете да ја изберете и нашата LED вертикална решетка за раст и друга придружна опрема.

Запомнете, нашиот систем за климатизација е специјално дизајниран за раст на растенијата. конверзија на фреквенција, ладење и одвлажнување, системот користи ладилно средство HFO-1234yf (GWP<1), треба само да го поставите, а сè друго ќе работи автоматски.


Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање