Најдобро ИДНИНАТА НА ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО: Фабричка цена на ХИДРОПОНИКА - ОПТИКЛИМАТ

Најдобро ИДНИНАТА НА ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО: Фабричка цена на ХИДРОПОНИКА - ОПТИКЛИМАТ

Вертикалното земјоделство кое се практикува во голем обем во урбаните центри има голем потенцијал за: 1. снабдување со доволно храна на одржлив начин за удобно хранење на целото човештво во догледна иднина; 2. да се дозволи големите површини земјиште да се вратат на природниот пејзаж, обновувајќи ги функциите и услугите на екосистемот; 3. безбедно и ефикасно користење на органскиот дел од човечкиот и земјоделскиот отпад за производство на енергија преку создавање на метан, а во исто време значително намалување на популациите на штетници (на пр. стаорци, лебарки); 4. санирање на црната вода создавајќи многу потребна нова стратегија за зачувување на водата за пиење; 5. искористување на напуштените и неискористени урбани простори; 6. прекин на преносниот циклус на агенси на болести поврзани со фекално контаминирана средина; 7. дозволуваат производство на храна во текот на целата година без губење на приносите поради климатските промени или настани поврзани со временските услови; 8. елиминирање на потребата од голема употреба на пестициди и хербициди; 9. обезбеди голема нова улога за агрохемиските индустрии (т.е. дизајнирање и производство на безбедни, хемиски дефинирани диети за широк спектар на комерцијално одржливи растителни видови; 10. создавање средина што поттикнува одржлив урбан живот, промовирајќи состојба на добро здравје за сите оние кои избираат да живеат во градовите.

Луѓето сега се соочуваат со огромен број нови тешки прашања кои водат драматични промени во нашиот глобален начин на живот: климатски промени, опасни заразни болести, зголемена урбанизација и исцрпување на депозитите на природните ресурси. Хидропоничкото земјоделство има силен потенцијал да ги ублажи заканите што овие прашања ги претставуваат за нашиот земјоделски систем. Одгледувањето на култури во речиси оптимални услови со користење на технологијата за земјоделство со контролирана средина (CEA) е една од најголемите придобивки од хидропоничкото земјоделство. Културите што се одгледуваат во затворени простории и хидропонски можат да се одгледуваат насекаде на земјата во секое време од годината, без оглед на временските услови, достапноста на обработливо земјиште или квалитетот на почвата. Хидропониското земјоделство има потенцијал да обезбеди свежа, локална храна за области со екстремни суши и низок квалитет на почвата, како на пример во субсахарска Африка каде пристапот до лиснат зелен зеленчук е често ограничен.

2022/02/02
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање
ОПТИКЛИМАТНИ помина низ некои важни фази на производство. Тие опфаќаат подготовка на суровини, обработка на делови, позлата и елоксирање, монтажа и тестирање.

Најчесто поставувани прашања

1.Услови за плаќање
ФОБ, ЦИФ
2.Служба по продажба
Гаранција за клучните делови 6 месеци
3.Услуга за претпродажба
За повеќе информации, ве молиме контактирајтеmary@opticlimatefarm.com

Предности

1.5- Систем за контрола на хидропоника: Врз основа на големиот број податоци за растот на растенијата што ги акумулиравме, ефикасно ги комбинираме параметрите на секоја фаза од растот на растенијата со технологијата IOT за да му овозможиме на нашиот систем за контрола на хидропоника да постигне дигитална интелигенција и намалување на трошоците за работна сила.
2.4-Дизајн на систем за садење и опрема за садење: Со цел да го направиме растот на растенијата поблиску до природата, дизајниравме различни вертикални системи за полици за садење за раст на различни растенија. И примени IE и AI технологија на опремата за садење и стандардизирајте ја колку што е можно за да ги намалите трошоците и просторот на опремата за садење.
3.3- Технологија на хидропонично садење: Врз основа на професионалното знаење за различни растенија, измисливме специјални формули за хранливи материи и методи за снабдување за различни растенија, така што растенијата можат да ги добијат потребните хранливи материи во различни периоди на раст.
4.2-Технологија на растителен спектар: Развивме различни светлосни формули за различни растенија, така што растот на растенијата може да добие целосна фотосинтеза.

За OPTICLIMATE

OptiClimate Farm обединува технички експерти од Кина, Јапонија, Кореја, САД и Европа и професионален тим составен од маркетинг експерти, одгледувачи и технолошки иноватори. Врз основа на концептот на „обезбедување на најсоодветна средина за раст на растенијата“ и „обезбедување на најдобра цена-ефективна фабрика за растенија на пазарот“, нашите фабрички капацитети и технологија за растенија се развиени и патентирани во 2020 година, а меѓународната компанија OptiClimate Farm LTD беше воспоставена. Технологијата на нашите фабрики спроведе пазарно ориентирани надградби и иновации во пет вклучени технички полиња. 1-Опрема за контрола на животната средина: Иновативната технологија за оптичко климатизација се користи за да се направи растот на растенијата посоодветен. 2-Технологија на спектар на растенија: Развивме различни светлосни формули за различни растенија, така што растот на растенијата може да добие целосна фотосинтеза. 3- Технологија на хидропониско садење: Врз основа на професионалното знаење за различни растенија, измисливме специјални формули за хранливи материи и методи за снабдување за различни растенија, така што растенијата можат да ги добијат потребните хранливи материи во различни периоди на раст. 4-Дизајнирање на системот за садење и опрема за садење: Со цел да го направиме растот на растенијата поблиску до природата, дизајниравме различни вертикални системи за полици за садење за раст на различни растенија. И примени IE и AI технологија на опремата за садење и стандардизирајте ја колку што е можно за да ги намалите трошоците и просторот на опремата за садење.


Хидропонски фарми Истражете ги нашите решенија за вертикално земјоделство Свртете го клучот од сеење до берба интегрирано од Opticlimatefarm
Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање