Процес на изградба на просторија за раст на големо со добра цена - ОПТИКЛИМАТ

Процес на изградба на просторија за раст на големо со добра цена - ОПТИКЛИМАТ

Сакате да поставите просторија за одгледување и да одгледувате растенија во затворен простор...но од каде да почнете?

Предлагаме обилниот комерцијален магацински простор поттикна пренамена на овие згради (или дел од зградата) во затворени површини за одгледување. Овие се вообичаено неописни бетонски ѕидни згради со малку прозорци и вклучуваат доковите за товарење со врати што пропуштаат. Овие згради добро се позајмуваат со распоредот „Соба во зграда“.

За правилна големина на секој систем HVACD, нашиот инженер или изведувач треба да изврши анализа на топлинското оптоварување на зградата за да го одреди зголемувањето на топлината што се очекува во текот на летните месеци и загубата на топлина во текот на зимските месеци. Овие информации заедно со детална анализа на процесот на испарување на просторијата за одгледување се потребни за дизајнерскиот инженер соодветно да ја димензионира HVACD системот за контрола на животната средина за да се справи со сето следново:

• Латентна влага од процесот на евапотранспирација

• Чувствителна топлина од светлата

• Разумно зголемување на топлината во текот на летото

• Разумна загуба на топлина во текот на зимата

• Латентна инфилтрација или ексфилтрација поради градба

Нашите инженери во фабриката ќе разговараат со инженерите за климатизација и конструктивни инженери за одгледување решетката за да дизајнираат распоред за вашата просторија за одгледување, а ние ќе ви обезбедиме детална листа на објекти според распоредот.

Нашите буџетски инженери ќе ви дадат детална листа на понуди за вашите приспособени производи.

Кога ќе го потврдите и платите депозитот, ќе ви обезбедиме комплетен сет на проектни книги.

Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање
Вовед во производот


За OPTICLIMATE
OptiClimate Farm обединува технички експерти од Кина, Јапонија, Кореја, САД и Европа и професионален тим составен од маркетинг експерти, одгледувачи и технолошки иноватори. Врз основа на концептот на „обезбедување на најсоодветна средина за раст на растенијата“ и „обезбедување на најдобра цена-ефективна фабрика за растенија на пазарот“, нашите фабрички капацитети и технологија за растенија се развиени и патентирани во 2020 година, а меѓународната компанија OptiClimate Farm LTD беше воспоставена. Технологијата на нашите фабрики спроведе пазарно ориентирани надградби и иновации во пет вклучени технички полиња. 1-Опрема за контрола на животната средина: Иновативната технологија за оптичко климатизација се користи за да се направи растот на растенијата посоодветен. 2-Технологија на спектар на растенија: Развивме различни светлосни формули за различни растенија, така што растот на растенијата може да добие целосна фотосинтеза. 3- Технологија на хидропониско садење: Врз основа на професионалното знаење за различни растенија, измисливме специјални формули за хранливи материи и методи за снабдување за различни растенија, така што растенијата можат да ги добијат потребните хранливи материи во различни периоди на раст. 4-Дизајнирање на системот за садење и опрема за садење: Со цел да го направиме растот на растенијата поблиску до природата, дизајниравме различни вертикални системи за полици за садење за раст на различни растенија. И примени IE и AI технологија на опремата за садење и стандардизирајте ја колку што е можно за да ги намалите трошоците и просторот на опремата за садење.
Предности
1. Опрема за контрола на животната средина: Иновативната технологија за оптички климатизација се користи за да се направи растот на растенијата посоодветен.
2. Дизајн на системи за садење и опрема за садење: Со цел да го направиме растот на растенијата поблиску до природата, ние дизајниравме различни системи за вертикални полици за садење за раст на различни растенија. И примени IE и AI технологија на опремата за садење и стандардизирајте ја колку што е можно за да ги намалите трошоците и просторот на опремата за садење.
3. Систем за контрола на хидропоника: Врз основа на големиот број податоци за растот на растенијата што ги акумулиравме, ефикасно ги комбинираме параметрите на секоја фаза од растот на растенијата со технологијата IOT за да му овозможиме на нашиот систем за контрола на хидропоника да постигне дигитална интелигенција и намалување на трошоците за работна сила.
Најчесто поставувани прашања
1
Услуга за претпродажба
За повеќе информации, ве молиме контактирајтеmary@opticlimatefarm.com
2
Услови на плаќање
ФОБ, ЦИФ
3
Услуга по продажба
Гаранција за клучните делови 6 месеци
Вовед во компанијата

OPTICLIMATE FARM LIMITED е посветена на истражување и развој на производи за индустриски контроли, производство, продажба. Имаме сопствена производствена линија и можеме да обезбедиме костомизирани услуги. Нашите производи имаат ниска цена и добар квалитет. Многу е популарен на сите платформи.

OPTICLIMATE FARM LIMITED е производител на индустриски контроли. Ние сме добро опремени со уреди за тестирање и силна техничка сила. Како еден од водечките производители на индустриски контроли во Кина, стекнавме репутација за квалитет и услуга на глобалниот пазар, особено во Други. 

Модул за комбинирање вертикални фарми во затворен простор, целосно поврзан со Opticlimatefarm со систем за животна средина& Хидропонски дигитален контролен систем

Искористувајќи го долгогодишното искуство, развивме сопствена сопствена технолошка платформа која зазема холистички пристап кон растењето со експертиза во биологијата на растенијата, генетиката на растенијата, механичкиот дизајн, контролираната средина, науката за податоци и операциите во обем, за целосно поврзани затворени вертикални фарми .

Тимот на Opticlimatefarm е составен од водечки светски научници  што ја одржува нашата технологија секогаш напред и ги тера нашите партнери да се упорат да уживаат во придобивките од CEA (Control Environment Agriculture).
Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање