Хидропоника за здрави заедници

Хидропоника за здрави заедници

Градските хидропонски системи од големи размери, се високо ресурс и просторно ефикасна форма на одгледување.

Градините на заедницата се места за луѓето да одгледуваат свежо цвеќе и да произведуваат некаде околу местото каде што живеат. Совршено е за жителите на станови во кои луѓето можат да го одгледуваат својот омилен зеленчук и цвеќиња во затворени простории.

Системите за хидропоника се начини за луѓето на рентабилен начин за кого  без земја или живеат во области непријатни за традиционалното земјоделство да произведуваат сопствена храна .

На хронично недоволно исхранетите популации, свежите производи од хидропоничните системи ќе им обезбедат есенцијални витамини и минерали, кои инаку би можеле да бидат недостапни.

Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
+86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање
Вовед во производотЗа OPTICLIMATE
OptiClimate Farm обединува технички експерти од Кина, Јапонија, Кореја, САД и Европа и професионален тим составен од маркетинг експерти, одгледувачи и технолошки иноватори. Врз основа на концептот на „обезбедување на најсоодветна средина за раст на растенијата“ и „обезбедување на најдобра цена-ефективна фабрика за растенија на пазарот“, нашите фабрички капацитети и технологија за растенија се развиени и патентирани во 2020 година, а меѓународната компанија OptiClimate Farm LTD беше воспоставена. Технологијата на нашите фабрики спроведе пазарно ориентирани надградби и иновации во пет вклучени технички полиња. 1-Опрема за контрола на животната средина: Иновативната технологија за оптичко климатизација се користи за да се направи растот на растенијата посоодветен. 2-Технологија на спектар на растенија: Развивме различни светлосни формули за различни растенија, така што растот на растенијата може да добие целосна фотосинтеза. 3- Технологија на хидропониско садење: Врз основа на професионалното знаење за различни растенија, измисливме специјални формули за хранливи материи и методи за снабдување за различни растенија, така што растенијата можат да ги добијат потребните хранливи материи во различни периоди на раст. 4-Дизајнирање на системот за садење и опрема за садење: Со цел да го направиме растот на растенијата поблиску до природата, дизајниравме различни вертикални системи за полици за садење за раст на различни растенија. И примени IE и AI технологија на опремата за садење и стандардизирајте ја колку што е можно за да ги намалите трошоците и просторот на опремата за садење.
Предности
1. Технологија на растителен спектар: Развивме различни светлосни формули за различни растенија, така што растот на растенијата може да добие целосна фотосинтеза.
2. Опрема за контрола на животната средина: Иновативната технологија за оптичко климатизација се користи за да се направи растот на растенијата посоодветен.
3. Дизајн на системи за садење и опрема за садење: Со цел да го направиме растот на растенијата поблиску до природата, ние дизајниравме различни вертикални системи за полици за садење за раст на различни растенија. И примени IE и AI технологија на опремата за садење и стандардизирајте ја колку што е можно за да ги намалите трошоците и просторот на опремата за садење.
Најчесто поставувани прашања
1
Транспорт
Морски транспорт, воздушен транспорт, железнички превоз
2
Услуга за претпродажба
За повеќе информации, ве молиме контактирајтеmary@opticlimatefarm.com
3
Услуга по продажба
Гаранција за клучните делови 6 месеци
Вовед во компанијата

OPTICLIMATE FARM LIMITED е една од најраните компании во Кина специјализирана за дизајнирање и производство на индустриски контроли и една од водечките компании за иновации во Кина. Правилата на компанијата се репутација и највисок квалитет. Фокусирањето на клиентите не е само услужен концепт на компанијата, туку и главната поента на културата на нашето претпријатие, да им служиме на клиентите со квалитет од светска класа и најпрофесионален тим. Компанијата се наоѓа во Хонгконг.  Нашите производи ги задоволуваат индивидуалните потреби на различни клиенти, имаат висока репутација на домашниот и странскиот пазар, ги добиваат предностите и соработката на многу познати претпријатија. .


Модул за комбинирање вертикални фарми во затворен простор, целосно поврзан со Opticlimatefarm со систем за животна средина& Хидропонски дигитален контролен систем

Искористувајќи го долгогодишното искуство, развивме сопствена сопствена технолошка платформа која зазема холистички пристап кон растењето со експертиза во биологијата на растенијата, генетиката на растенијата, механичкиот дизајн, контролираната средина, науката за податоци и операциите во обем, за целосно поврзани затворени вертикални фарми .

Тимот на Opticlimatefarm е составен од водечки светски научници  што ја одржува нашата технологија секогаш напред и ги тера нашите партнери да се упорат да уживаат во придобивките од CEA (Control Environment Agriculture).


Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање