Важноста на специјализираните HVACD системи за соби за растење

Важноста на специјализираните HVACD системи за соби за растење

Поновите OptiClimate HVACD системи се способни да приспособат и одржуваат попрецизни нивоа на влажност и рамномерно да го распределуваат соодветниот воздух кога е потребно.

Клима уред за комерцијална соба за одгледување - разумно оптоварување

Разумното оптоварување е мерење на количината на енергија што мора да се отстрани од воздухот во зградата за да се одржи саканата температура. Ова е обично примарен фактор на големината на капацитетот за удобно ладење.

Одвлажнување на просторијата за растење - Латентно оптоварување

Латентното оптоварување е мерка за количината на енергија потребна за одвлажнување на воздухот во зградата. Латентното оптоварување произведено со одгледување во затворен простор додава многу пати повеќе влага отколку што би било потребно во речиси секоја друга средина, со можен исклучок на загреани затворени базени. Растенијата ослободуваат влага како дел од нивниот процес на раст, познат како транспирација. Без тешка опрема за одвлажнување, просторијата брзо би се искачила до 100% релативна влажност (RH), растенијата ќе престанат да се преливаат (поради заситеноста на влагата од амбиенталниот воздух) и брзо ќе се формира мувла. Родот би бил изгубен.

Системот HVACD треба да биде енергетски ефикасен и способен да ги одржува нивоата на воздухот, температурата, влажноста и CO2 за деловен успех.


2022/03/20
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање

Поновите OptiClimate HVACD системи се способни да приспособат и одржуваат попрецизни нивоа на влажност и рамномерно да го распределуваат соодветниот воздух кога е потребно.

Со цел да се обезбеди најдобра средина за раст на растенијата, инженерите на Hicool креативно ја измислиле технологијата „Opticalaircon“ по повеќе од десет години независно истражување и развој: односно „ладење, загревање, одвлажнување, циркулација на воздухот, филтрација и оптичка индукција“ се концентрирани во единствена технологија во еден систем.

Како една од најголемите опрема што троши енергија во фабриката за постројки, заштедата на енергија на клима уредот е несомнено најголемиот фактор во оперативните трошоци на фабриката за погон. Затоа, ја пресадивме технологијата, вклучително и технологија за конверзија на фреквенција, стабилизација на напон и стабилизација на струја на климатизери на постројки, со што „Клима уред од серијата Opticlimate PRO инвертер“ заштеди енергија најмалку 35% повеќе од нормалниот клима уред.

Ве молиме изберете го производот што ви треба на веб-локацијата OptiClimate.

www.hicoolopticlimate.com

Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање