OptiClimatefarm Истражување за садење со контролирана средина во затворен простор

OptiClimatefarm Истражување за садење со контролирана средина во затворен простор

Црвен лист, ги зајакнува антиоксидантните својства

Откако ја утврдивме кинетиката на антиоксидансите, продолжуваме да истражуваме во контролираната средина преку внатрешна хидропоника + Внатрешна температура и влажност и проток на воздух + LED + CO2, обидувајќи се да го засилиме ефектот на специфичните соединенија во секоја сорта со изложување на растенијата на кратки стресови.

Резултатите од нашата студија покажуваат дека, овие соединенија вршат одбранбени функции кај растенијата. Значи, ако на нив се применат услови кои не се нормални (како што се наводнување со солена вода, изложување на висок интензитет на осветлување или работа со зголемени концентрации на CO2), овие одбрамбени сили ќе се засилат и, како резултат на тоа, антиоксидантот ќе се зајакнат квалитетите на растенијата.


2022/05/12
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање

Бојата на листот го одредува нејзиниот антиоксидативен ефект

Според новото истражување, бојата на листовите ја одредува брзината со која делуваат нивните соединенија, па затоа зелените салата со зелени листови имаат антиоксиданси кои реагираат побавно, додека оние со црвени листови имаат побрз ефект.

Антиоксидансите обезбедуваат долготрајна заштита од верижните реакции на процесите на слободните радикали кои предизвикуваат оштетување на клетките и промовираат широк спектар на болести.

Слободните радикали му штетат на нашето тело предизвикувајќи, во најдобар случај, стареење, а уште полошо, сериозни болести.

црвениот лист е богат со антиоксиданси, бидејќи содржи хранливи материи како фенолни киселини, флавоноиди, антоцијани и витамини А и Ц, меѓу другите соединенија.

Откако ја утврдивме кинетиката на антиоксидансите, продолжуваме да истражуваме во контролираната средина преку внатрешна хидропоника + LED + CO2, обидувајќи се да го зајакнеме ефектот на специфичните соединенија во секоја сорта со подложување на растенијата на кратки стресови.

Резултатите од нашата студија покажуваат дека, овие соединенија вршат одбранбени функции кај растенијата. Значи, ако на нив се применат услови кои не се нормални (како што се наводнување со солена вода, изложување на висок интензитет на осветлување или работа со зголемени концентрации на CO2), овие одбрамбени сили ќе се засилат и, како резултат на тоа, антиоксидантот ќе се зајакнат квалитетите на растенијата.


Вертикален раст LED багажник Одгледување во затворен простор во контролирана средина Внатрешно вертикално садење HVACD Сензорот за светлина го контролира CO2 Вертикално земјоделство во затворен простор
Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање