На Дубаи му требаат урбани вертикални фарми

На Дубаи му требаат урбани вертикални фарми

Технологијата за вертикално садење во затворен простор OptiClimatefarm е моментален двигател за поодржливо производство на храна

Системите за вертикално садење OptiClimatefarm ги користат податоците за производство на храна три пати побрзо од традиционалните методи на земјоделство додека користат до 95 проценти помалку вода.

Интегрирана внатрешна клима и контрола на LED светилки и хранливи материи за одгледување, вертикално одгледуван акр може да произведе еквивалент од четири до шест хектари базирани на почва, во зависност од културата, намалувајќи го притисокот врз обработливото земјиште.

Во многу области во светот, условите на животната средина не се погодни за традиционалното земјоделство. Обезбедувањето безбедност на храната зависи од континуираните земјоделски иновации.

Инвестициите во земјоделските иновации ги унапредуваат земјоделските техники за да го зголемат пристапот до свежи производи и да ја зголемат безбедноста на храната низ целиот свет.

OptiClimatefarm може да изгради внатрешна вертикална хидропонска фарма за градовите, користејќи 1/10 земја и 90% помалку вода од вообичаеното земјоделство за одгледување зеленчук без пестициди и џуџести домати и јагоди.

тој OptiClimate Smart Climate и OptiClimatefarm вертикалните држачи за одгледување постигнуваат над 15 серии производство на зеленчук годишно. . .

2022/05/14
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање

Ние сме OptiClimatefarm, компанија за технологија за вертикално земјоделско производство со паметна клима во затворени простории.

Технологијата за вертикално садење во затворен простор OptiClimatefarm е моментален двигател за поодржливо производство на храна. 

Системите за вертикално садење OptiClimatefarm ги користат податоците за производство на храна три пати побрзо од традиционалните методи на земјоделство додека користат до 95 проценти помалку вода.

Интегрирана внатрешна клима и контрола на LED светилки и хранливи материи за одгледување, вертикално одгледуван акр може да произведе еквивалент од четири до шест хектари базирани на почва, во зависност од културата, намалувајќи го притисокот врз обработливото земјиште.

Во многу области во светот, условите на животната средина не се погодни за традиционалното земјоделство. Обезбедувањето безбедност на храната зависи од континуираните земјоделски иновации.

Инвестициите во земјоделските иновации ги унапредуваат земјоделските техники за да го зголемат пристапот до свежи производи и да ја зголемат безбедноста на храната низ целиот свет.

Иновативниот модул за хидропониско вертикално земјоделство на OptiClimatefarm носи свежи производи во урбаните неземјоделски површини. . .

OptiClimatefarm може да изгради внатрешна вертикална хидропонска фарма за градовите, користејќи 1/10 земја и 90% помалку вода од вообичаеното земјоделство за одгледување зеленчук без пестициди и џуџести домати и јагоди.

Преку технологијата и иновативниот модел на OptiClimatefarm, промовирајќи соработка во синџирот на снабдување и урбани системи за складирање зеленчук, внатрешната вертикална земјоделска индустрија може да донесе безбедно, контролирано и одржливо снабдување со зеленчук на заедницата.

Крајниот резултат е поотпорен синџир на снабдување, оптимизиран од крај до крај. Овозможување на повеќе луѓе да имаат корист од напредокот во областа со поддршка на урбаните заедници, владите и инвеститорите.

OptiClimatefarm гради затворени вертикални фарми за градовите, што може во голема мера да ги намали емисиите од транспортот и да ги минимизира ризиците од синџирот на снабдување. Снабдувањето од местото на потекло до масата е блиску до нула дистанца, а се реализира стратегијата на урбано складирање жив зеленчук.

OptiClimate Smart Climate и OptiClimatefarm вертикалните држачи за одгледување постигнуваат над 15 серии производство на зеленчук годишно. . .

Контролираните еколошки услови на OptiClimate можат да ја следат температурата, влажноста, светлината, протокот на воздух, CO2 и EC&PH во секое време.

Зеленчук, домати, јагоди, билки и јастиви цвеќиња може да се одгледуваат во текот на целата година. . .

Технологијата на фабриката за паметни климатски растенија во затворен простор OptiClimatefarm реализираше одгледување на повеќе од 70 видови зеленчук, овошје и кинески хербални лекови.

Стереоскопски, вертикален и контролиран, OptiClimatefarm обезбедува сеопфатна техничка поддршка за урбаното одржливо земјоделство.


Урбана вертикална фарма Внатрешно расте HVACD OptiClimatefarm Вертикален хидропонски зеленчук Вертикална хидропоника во затворен простор
Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање