одгледување домати со врвен квалитет во внатрешна вертикална фарма

одгледување домати со врвен квалитет во внатрешна вертикална фарма

одгледување домати со врвен квалитет во внатрешна вертикална фарма

За неколку децении, фармите во затворен град или вертикалните фарми станаа популарни за производство на здрава храна во текот на целата година во урбани средини и суровата клима.

започнавме долгорочна серија на истражувачки студии за DFT доматите во нашата OptiClimatefarm R&Д Центар.

За да развиеме ефективна DFT фарма во затворен простор, го изградивме нашето долгогодишно знаење и искуство и од одгледувачите на оранжерии и од вертикалните фарми.

Во текот на изминатата деценија, производството на домати беше оптимизирано со високотехнолошка автоматизација и управување со податоци. Можеме да ја искористиме оваа огромна количина на знаење и да ја прилагодиме и имплементираме истата визија и технологија во затворена фарма.

2022/06/04
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање

Најкритичните разлики помеѓу стаклена градина и внатрешен DFT систем се можеби тоа што вториот користи активно ладење и одвлажнување наместо вентилација и користи само LED осветлување наместо главно сончева светлина.

Со исклучување на ефектите од сезонските разлики во температурата, влажноста и светлината може да се создаде оптимална средина за одгледување за да се произведе врвен производ во текот на целата година.

HVACD Оптимизација на климата, избирање на вистинските сорти и дефинирање на рецепти за раст

Успешното растење во затворен простор е за да се најде вистинската рамнотежа помеѓу светлината, температурата и влажноста  и приносот и густината на садење.

Одгледувањето на вистинските сорти може да ги минимизира трошоците за ракување и работна сила

Ова ги прави идеални за вертикални фармери кои можеби немаат големо искуство во одгледување одредена сорта домати и намалените трошоци за работна сила ќе ја зголемат профитабилноста на градската фарма.


OptiClimate HVACD Може да се применат системи за дигитално наводнување и DFT вертикално сечење Вертикално одгледување домати во затворен простор
Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање