Добрите страни за одгледување домати хидропонично

Добрите страни за одгледување домати хидропонично

Стапка на раст

Кога се одгледуваат во поволни услови, растенијата од домати се способни да растат 30% до 50% побрзо во хидропоника отколку кога се одгледуваат во почва.

Производствен принос

Се проценува дека, хидропоника во затворени простории, може да очекувате помеѓу три и 10 пати поголема принос во споредба со традиционалните методи.

Чистота

Хидропониката е многу почиста операција поради недостаток на земја. Затоа, подобро одговара за одгледување во затворен простор. Идеален е и за области блиску до вашиот дом, како што е складиштето што не работи.

Сезона на растење

Растењето во затворен простор со правилни светла и температура ви овозможува да растете во текот на целата година.

Ефикасност на вода

Системите за хидропоника имаат 90% поефикасна употреба на вода од методите за градинарство базирани на почва.

комерцијални

Можете да инвестирате во комплетен сет на внатрешна вертикална опрема, да собирате домати во текот на годината и брзо да ја вратите вашата инвестиција.

2022/06/10
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање

Јас не сум многу трпелива личност и се чини дека чекањето домати да созреат ќе трае вечно.

Црешовите домати кои се одгледуваат хидропонски во мојата соба за раст се најмалку 10 дена порано од доматите со целосна големина и можам да уживам во вкусни чери домати зрели од винова лоза за помалку од 60 дена.

Гледајте го моето видео и придружете ми се во хидропонично растечките чери домати во затворен простор со вертикална LED решетка.

Стапка на раст

Во контролирана внатрешна средина, растенијата од домати се способни да растат 30% до 50% побрзо во хидропоника отколку кога се одгледуваат во почва.

Производствен принос

Се проценува дека, Расте во затворени простории во контролирана средина, користејќи вертикални LED лавици за одгледување, можете да очекувате помеѓу три и 10 пати поголем принос во споредба со традиционалните методи.

Чистота

Хидропониката е многу почиста операција поради недостаток на земја. Затоа, подобро одговара за одгледување во затворен простор. Идеален е и за области блиску до вашиот дом, како што е складиштето што не работи.

Сезона на растење

Растењето во затворен простор со правилни светла и температура ви овозможува да растете во текот на целата година.

Ефикасност на вода

Системите за хидропоника имаат 90% поефикасна употреба на вода од методите за градинарство базирани на почва.


Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање