Како да се изгради успешна внатрешна вертикална фарма Производи | ОПТИКЛИМАТНИ

Како да се изгради успешна внатрешна вертикална фарма Производи | ОПТИКЛИМАТНИ

Интересот за одгледување растенија во затворен простор во вертикални фарми постојано се зголемува. Но, многу инвеститори кои мислеа дека можат едноставно да купат празен магацин, да приклучат светла за одгледување и да извлечат совршени главици зелена салата за да заработат пари, беа разочарани.

Следното е експертот за урбана вертикална фарма Кобајаши кој ви кажува за изградбата на урбани вертикални фарми.

Правилно проценете ја изолацијата на ѕидовите, што може да заштеди на оперативните сметки за електрична енергија и да ја исправите климата, вертикалната решетка, осветлувањето и растојанието


2022/06/11
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање

Еден аспект што многу нови вертикални одгледувачи на фарми го занемаруваат кога создаваат внатрешна земјоделска средина е одржувањето на најдобрите климатски услови.

Прво, треба да го процените статусот на изолација на ѕидовите на вашиот магацин и соодветноста за гаранција за контролирана средина. И кој систем за климатизација го купувате за вашите постројки.

Исто така, кој вертикален растечки LED багажник да се купи.

Во обид да ја контролираат температурата и влажноста во просториите за одгледување, многу одгледувачи инсталираат доживотни системи за климатизери кои не се интегрирани. Значи, кога конвенционалните климатизери не можат да управуваат со оптоварувањето со влага, преносливите одвлажнувачи се воведуваат во просторијата за одгледување. Покрај тоа што системите се борат меѓу себе додека работат, тие не успеваат да обезбедат прецизна контрола на температурата и влажноста потребна за одржување на здрави растенија. Тие исто така трошат повеќе енергија......


Вертикален раст LED багажник внатрешна вертикална фарма Соба за раст HVACD Соба за раст Контрола на животната средина
Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање