Вовед во Вертикална фарма за зеленчук во пустината ОПТИКЛИМАТЕ

Вовед во Вертикална фарма за зеленчук во пустината ОПТИКЛИМАТЕ

Дубаи ќе биде дом на најголемата затворена вертикална фарма во светот

Вертикалните фарми - затворени објекти во кои културите се одгледуваат во хидропонски системи наредени еден врз друг - се идеални за секакви ситуации. Старите, напуштени урбани фабрики создаваат убави вертикални фарми. Но, тие можеби се најпогодни за средини како Обединетите Арапски Емирати, каде што обработливото земјиште е ограничено, но сончевата светлина, која може да се користи за чиста енергија, е речиси неограничена.

Вертикалните фарми имаат многу предности. Бидејќи се во затворени простории, опремени со систем за климатизација (HVACD) за соларна садење, тие не подлежат на годишните времиња и можат да произведуваат во текот на целата година. И тоа што се затворени од надворешниот свет значи дека тие обично користат нула пестициди.

Енергијата е малку посложена, бидејќи растенијата сè уште бараат светлина. Можете да изберете да го носите системот за климатизација со соларни садење и LED вертикалниот хидропониски багажник, иновативно измислен од OptiClimate. LED диодите се прилично енергетски ефикасни, во споредба со постарите системи за осветлување.


2022/06/12
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање

На Дубаи му требаат затворени вертикални фарми за земјоделство

Вертикалните фарми - затворени објекти во кои културите се одгледуваат во хидропонски системи наредени еден врз друг - се идеални за секакви ситуации. Старите, напуштени урбани фабрики создаваат убави вертикални фарми. Но, тие можеби се најпогодни за средини како Обединетите Арапски Емирати, каде што обработливото земјиште е ограничено, но сончевата светлина, која може да се користи за чиста енергија, е речиси неограничена.

Вертикалните фарми имаат многу предности. Бидејќи се во затворени простории, опремени со систем за климатизација (HVACD) за соларна садење, тие не подлежат на годишните времиња и можат да произведуваат во текот на целата година. И тоа што се затворени од надворешниот свет значи дека тие обично користат нула пестициди.

Енергијата е малку посложена, бидејќи растенијата сè уште бараат светлина. Можете да изберете да го носите системот за климатизација со соларни садење и LED вертикалниот хидропониски багажник, иновативно измислен од OptiClimate. LED диодите се прилично енергетски ефикасни, во споредба со постарите системи за осветлување.

Дубаи во моментов не добива многу од својата енергија од соларна енергија, но најави амбициозни планови да ја зголеми соларната енергија во следните неколку години. Неговата цел до 2050 година: 75 отсто од енергијата на Дубаи ќе доаѓа од соларната енергија.

Објектот OptiClimatefarm првенствено ќе одгледува зеленило, на 0,78 квадратни метри може да се одгледуваат 32 зелена салата (4 вертикални слоеви се еднакви на 128 зелена салата), домати од цреши и јагоди, а исто така ќе се користи и влошката за послужавник на OptiClimatefarm за одгледување билки без поместување на хидропонскиот послужавник.

Помогнете му на земјоделството во Дубаи да стане високо-технолошки.


Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање