Изградба на хидропонски систем за сточна храна

Изградба на хидропонски систем за сточна храна

Нашите системи

Системите OptiClimatefarm ги претвораат житарките во свежа, зелена храна користејќи специјално дизајнирана опрема. Оваа храна е достапна за берба 365 дена во годината, без оглед на климата и температурата.

Без разлика дали имате 1.000 млечни крави, неколку коњи или фарма за хоби, OptiClimatefarm нуди системски пакети и комплети за никнување за да одговараат на потребите и буџетот на речиси секој сопственик на добиток.


2022/09/28
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање

Системите OptiClimatefarm доаѓаат во комплет со опрема за никнување, пумпи, UV стерилизирани системи за климатизација за раст.

За да одгледувате сточна храна со добар квалитет, треба да бидете во можност да ги контролирате температурата и влажноста. Инсталирајте го HVAC на Opticlimate со UV стерилизација во комората за раст. Сточната храна лесно расте во полуконтролирани еколошки услови со температурен опсег од 15-32 °C и релативна влажност од 80-85%.

Исто така, контролната светлина е потребна за одгледување сточна храна, затоа Конфигурирање на LED светла за растење на вертикални држачи за одгледување.

Нутриционистички предности: Зелената сточна храна од хидропоника е многу вкусна, лесно сварлива и поквалитетна во споредба со традиционалното производство на сточна храна. 

Повеќе вкусност: сточната храна е посочна, повкусна, хранлива и внесувањето на HGF од добитокот е повеќе во споредба со CGF и тоа резултира со поголемо производство на млеко и месо.

Заштеда на вода: Хидропонските техники бараат 2-3 литри вода за да се добие еден килограм зелена сточна храна во споредба со 55 до 75 литри вода потребна за традиционалните практики на одгледување. Нема трошење вода бидејќи достапната вода исто така се рециклира и користи.

Поширок температурен опсег: Температурен опсег од 15-35o C и 70-80% релативна влажност (RH) без никаков раст на габите и технологијата е економична и еколошка.

Минимална потреба за земјиште: само 10 m X 5 m се потребни за да се одгледуваат 600-650 kg сточна храна дневно, додека за да се произведе истото количество, ќе биде потребен еден хектар земја според традиционалниот систем на одгледување. Од оваа количина сточна храна може да се одгледуваат 20-25 возрасни говеда за една година.


хидропонска трева Решенија за хидропони пасишта во затворен простор Клима уред за навлажнување на просторијата за раст PRO7 хидропоника зелена сточна храна
Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање