Дали живеете во Дубаи и сакате да одгледувате сопствен зеленчук?

Дали живеете во Дубаи и сакате да одгледувате сопствен зеленчук?

топло е во ОАЕ, просечната летна температура е 42°C-45°C, што е стресно за растителни растенија.

Има многу тешки услови за одгледување билки или зеленчук, но не и невозможни.

Технологијата е стандардизирана за различни градинарски култури и има голем потенцијал, особено во региони како Блискиот Исток, каде што се инвестираат милијарди долари за увоз на храна и житарки и зеленчук и бобинки.


2022/10/31
Испрати ПРАВЕЕ СЕГА
КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ
Телефон:
86 15018079703
WhatsApp:
+86 15217807806
Телефонски:
+86 15217807806
WhatsApp:
+86 15018079703
Е-пошта:
info@opticlimatefarm.com
Факс:
+86 752 5313133
Веб-страница:
www.opticlimatefarm.com
Испратете го вашето барање

Техничкиот термин за сето тоа е хидропоника, која е техника за одгледување производи без почва. Семињата се садат во стерилна средина за растење без земја, а потоа се одгледуваат во вода богата со хранливи материи. Водата се рециклира, а сè, од температурата на воздухот и водата до влажноста и осветлувањето се контролирани за да се создаде совршена средина за растење.

Вертикалните фарми можат да одгледуваат неавтохтони производи на локации каде што традиционалните земјоделски методи се невозможни. Исто така, нема изложеност на опасностите од традиционалното земјоделство, како што се бубачки, болести, пестициди и временски услови.

Во OptiClimatefarm, го правиме ова уште еден чекор понатаму растејќи во затворени простории во целосно затворени простории. Ова е идеално за нашиот регион со суровата клима и ограничените водни ресурси. Само преку високотехнолошки земјоделство можете да растете во текот на целата година.

Нашите вертикални методи на земјоделство користат 90% помалку вода отколку одгледувањето на отворено. Свежа храна во текот на целата година и поврзување на локални супермаркети и ресторани.

Можевме ефикасно да одгледуваме гурмански култури во текот на целата година и покрај тешките услови. Вертикалното земјоделство, исто така, најдобро го користи просторот бидејќи растеме на решетки за кубен метар, а не за метар квадратен.


Дали е можно да се одгледува зеленчук во Дубаи Внатрешна контролирана средина вертикална хидропоника LED држач за внатрешен раст Клима уред за раст во затворен простор Хидропоника во Дубаи
Додај коментар
АКО ИМАТЕ ПОВЕЌЕ ПРАШАЊА, ПИШЕТЕ НИ
Само кажете ни ги вашите барања, можеме да направиме повеќе отколку што можете да замислите.

Испратете го вашето барање