Решение

OptiClimate Farm како една од најдобритекомпании за вертикално земјоделско решение во Кина, чиј оригинален комерцијален вертикален хидропонски објект е високотехнолошка, модуларна и комбинирана вертикална производствена средина. Тој е прилагоден за различни култури/растителни производи/деловни модели на AG и CBD. Обезбедете најдобро контролирано вертикално опкружување за садење за одгледување различни хортикултури, цвеќиња и земјоделски производи во различни средини и клима. Покрај одгледувањето зелен лиснат зеленчук, можете да одгледувате и билки и други специјални растенија и плитки коренови култури.

Серијата производи OptiClimate Farm се поделени на фабрики за затворени растенија и фабрики за контејнери. Треба само да ја обезбедите вашата површина и потребите за садење. Ние професионално ќе го дизајнираме распоредот за вас и ќе обезбедиме придружни комбинирани производи, вклучувајќи климатизери за садење, 3-функционални комбинирани резервоари за садење, вертикална комбинирана полица за садење, хидропонски дигитален систем за контрола, интелигентен систем за контрола на CO2, систем за автоматско навлажнување, систем за стерилизација со УВ раствор на хранливи материи , Светлосен и воздушен систем за туширање на растенијата T8 итн.

OptiClimate Farm обезбедува едношалтерски дизајн и решенија за поддршка или проекти клуч на рака според вашата област.


Дигитален хидропонски систем за контрола на растот

OptiClimatefarm Дигитален хидропонски систем за контрола на раст.

OPTICLIMATE флексибилна рамка за хидропониско наводнување ви овозможува да ги приспособите и менувате решенијата специфични за вашата конкретна култура.

Контрола на ЕК: Расад/рани никулци – Рана вегетативна фаза – Целосна вегетативна фаза – Рана фаза на цветање – Целосно зрело цут/фаза на зреење
Контрола на PH: автоматска за балансирање на нивото на pH (PH UP).& PH надолу)
Хидропонски хранлив раствор: A + B или A + B + C
План: Прилагоден план за наводнување

Решенија за контрола на животната средина за раст на Grow Room


Каде што има фабрика за растенија, таму е Opticlimatefarm.

Нудиме цел систем за фабрики за растенија, од сеење до расадник, од контрола на животната средина за раст до  Контрола за раст на хидропоника.

Производи OptiClimate, вклучувајќи HVAC, LED/HPS осветлување, контролер Co2 +, одвлажнувачи& Опремата за вентилација, секогаш може да обезбеди професионални решенија за раст на растенијата. Како важни делови на OptiClimate Farms, еколошките производи се дизајнирани со компактна големина и инсталирање plug-and-play, за лесна контрола на температурата, навлажнувањето и другите елементи на животната средина во фармите. Со својот отворен протокол и стандарден интерфејс, може да се поврзе и контролира преку централизиран систем заедно со другите производи на OptiClimate Farms. Автоматска контрола на климата. Идеална средина за растење во секоја клима и сезона.

Должност на сите во овој свет е да направиме се што можеме за да ги запреме климатските промени. Како една компанија за зелени технологии, OptiClimateFarm се фокусира на системите Green и Smart Farm откако е основан. Во OptiClimate Farm Р&Д Центар, техничарите ќе ви покажат како растат растенијата при најдобри услови. За растенијата не се грижат само техничари на OptiClimateFarm, туку и целосна серија паметни производи OptiClimateFarm.

Под интелигентна контрола на уредите OptiClimateFarm, растенијата секогаш можат да ја добијат најдобрата температура, влажност, густина на CO2, исхрана и други елементи погодни за нивниот раст. Системот OptiClimateFarm ги следи податоците за растот во реално време и ќе ја контролира работата на различни производи OptiClimateFarm според параметрите за поставување. Целиот систем OptiClimateFarm е постигнување на заедничко разузнавање развиено од меѓународниот технички тим составен од експерти од Кина, Јапонија, Кореја, Швајцарија, Америка и Индија.

.

OptiClimateFarm верува во заедничката судбина затоа што е време светот да се бори заедно против климатските промени. Подготвени сме да ги заштитиме сите растенија во вашите фарми на начин OptiClimateFarm, на тој начин не само што го одобруваат глобалните клиенти туку и меѓународните акредитирани компании за сертификација.

OptiClimateFarm, секогаш се грижи за вашите растенија на паметен начин.Прилагодена услуга Cannabis Opticlimatefarm

Решението за одгледување канабис во затворен простор за медицински CBD е главната работа на Opticlimatefarm. Клиентите би сакале да растат во обезбеден оптимизиран вертикален хидропоничен систем со достапни решенија кои вклучуваат циркулација на воздухот / вертикална решетка за растење и ефектно LED осветлување итн.

Прогресивните одгледувачи на канабис ги земаат предвид сите квадрати, затоа ја бараат Opticlimatefarm.

Квалитетното одгледување канабис и екстракцијата на канабиноидни соединенија бараат високи стандарди за земјоделство со контролирана средина (ЦЕА).

Врз основа на знаењето за биофизиката и биохемиското знаење, нашите инженери за климатизација и климатизација, правилно ја оценуваат динамично променливата средина на одгледување.

Проток на воздух, температура& влажноста се најважните 3 елементи за создавање оптимална средина во просторијата за одгледување.

Opticlimate farm Ltd. е глобална компанија, специјализирана за дизајн, производство и услуги по продажбата на вертикалниот систем за земјоделство.

Со години, тимот на Opticlimatefarm работи на развој на еколошки уреди поврзани со вертикалното земјоделство Од 2009 година, поседуваме повеќе од 10 сопственички патенти за земјоделска контрола на животната средина, како што се прецизна контрола на температурата и влажноста, ефикасен хранлив раствор, LED светла за одгледување, автоматски систем за наводнување и мобилни тркалачки вертикални лавици за растење,

Во 2019 година, го патентиравме комерцијалниот систем за вертикално земјоделство  што резултираше со поседување на сите клучни технологии на CEA (земјоделство со контролирана средина).

Со цел да им овозможиме на глобалните ентузијасти и практичари за вертикално земјоделство брзо да ја разберат нашата технологија, формиравме професионална веб-локација за видео. Оваа видео веб-локација ни овозможува блиски контакти со CEA операторите од која било област и да ги презентираме сите технологии и опрема на оптиклиматската фарма Ltd. на клиентите ширум светот.

Тимот на Opticlimatefarm е составен од водечки светски научници  кој ја држи нашата технологија секогаш напред и ги тера нашите партнери да уживаат во придобивките од CEA (Control Environment Agriculture)

Модуларни ѕидни панели Расте соба

Opticlimatefarm решенија за соби за одгледување канабис

Модуларни ѕидни панели Расте соба

Нашите модуларни системи + клима уред за растење се способни да создадат различни еколошки куќишта кои се движат од основната контрола на температурата и влажноста до средини во чиста соба.

Разновиден ѕиден систем од 3" кој може да се користи за создавање на самостојни згради без да се врзува за постоечката (или околната) структура.

Собите за растење изолирани со Opticlimatefarm работат хармонично со опремата за растечко осветлување и системи за воздух за прецизно контролирање на условите.

Јавете се за да разговарате за вашите потреби& ќе приспособиме соба за растење соодветна за да одговара на функцијата& големина.

Вклучувајќи расте еколошки систем за раст на решетката систем

И ние ќе ви овозможиме однапред да планирате за еволуцијата на бизнисот.

www.opticlimatefarm.com

Како Opticlimatefarm го постави вашиот младоженец

Модул за комбинирање вертикални фарми во затворен простор, целосно поврзан со Opticlimatefarm со систем за животна средина& Хидропонски дигитален контролен систем

Искористувајќи го долгогодишното искуство, развивме сопствена сопствена технолошка платформа која зазема холистички пристап кон растењето со експертиза во биологијата на растенијата, генетиката на растенијата, механичкиот дизајн, контролираната средина, науката за податоци и операциите во обем, за целосно поврзани затворени вертикални фарми .

Тимот на Opticlimatefarm е составен од водечки светски научници  кои ја одржуваат нашата технологија секогаш напред и ги тера нашите партнери да се состојат да уживаат во придобивките од CEA (Контрола на животната средина земјоделство).

Процес на изградба на просторија за раст на големо со добра цена - ОПТИКЛИМАТ

Сакате да поставите просторија за одгледување и да одгледувате растенија во затворен простор...но од каде да почнете?

Предлагаме обилниот комерцијален магацински простор поттикна пренамена на овие згради (или дел од зградата) во затворени површини за одгледување. Овие се вообичаено неописни бетонски ѕидни згради со малку прозорци и вклучуваат доковите за товарење со врати што пропуштаат. Овие згради добро се позајмуваат со распоредот „Соба во зграда“.

За правилна големина на секој систем HVACD, нашиот инженер или изведувач треба да изврши анализа на топлинското оптоварување на зградата за да го одреди зголемувањето на топлината што се очекува во текот на летните месеци и загубата на топлина во текот на зимските месеци. Овие информации заедно со детална анализа на процесот на испарување на просторијата за одгледување се потребни за дизајнерскиот инженер соодветно да ја димензионира HVACD системот за контрола на животната средина за да се справи со сето следново:

• Латентна влага од процесот на евапотранспирација

• Чувствителна топлина од светлата

• Разумно зголемување на топлината во текот на летото

• Разумна загуба на топлина во текот на зимата

• Латентна инфилтрација или ексфилтрација поради градба

Нашите инженери во фабриката ќе разговараат со инженерите за климатизација и конструктивни инженери за одгледување решетката за да дизајнираат распоред за вашата просторија за одгледување, а ние ќе ви обезбедиме детална листа на објекти според распоредот.

Нашите буџетски инженери ќе ви дадат детална листа на понуди за вашите приспособени производи.

Кога ќе го потврдите и платите депозитот, ќе ви обезбедиме комплетен сет на проектни книги.

Херметички екосистем за контејнер Opticlimatefarm со лиснати зеленило

Херметички екосистем за контејнер Opticlimate Farm Limited

Opticlimate Farm Limited 40 Container Херметички екосистем, 16 комплети држачи со 4 слоја лесни за чистење и отстранување за раст, Клонирајте растенија до 18432 растенија месечно, Hi-Power LED прилагодлив дизајн

Клима уред од серијата OptiClimate Pro, систем за автоматска хидропонска контрола, автоматска влажност, температура, контрола на CO2 и прочистување со УВ, чиста просторија за туширање воздух за 1 лице (опционално).


Лавиците за одгледување на Opticlimatefarm се модуларни, наредени и мобилни. Лиснатите зелени растат во целосно обезбедена, самостојно и контролирана клима.

1. Челична обложена пластична рамка

2.АБС сад за садење

3. Послужавник за расадник од ЈП

4. Комплет цевки за снабдување и враќање со течност (опционален магнетизиран филтер)

5. Целосен спектар LED растително светло + систем за контрола на светлината

6. Дигитален хидропонски систем за контрола

7. Интелигентен CO2 систем за контрола на светлината

8. Декорација на внатрешна изолација (опционално)

9. Другите изборни производи се предмет на потпишување договорКонтејнер за вертикален раст на канабис

Кутиите за канабис Opticlimatefarm се високо контејнеризирана модуларна средина за производство, прилагодено изградена за широк спектар на култури и деловни модели, особено канабис.

Мобилни „Растечки вагони“ кои се движат по шините.

Дизајниран да ги исполни потребите на одгледувачите на канабис за робусни мобилни системи за сталажа за комерцијално производство на канабис, системот за вертикален раст Opticlimate Farm се состои од шини инсталирани во или на врвот на подот, заедно со мобилни „вагони“ кои се движат по шините. Ова создава област за растење со висока густина и им овозможува на персоналот да отвора патека каде и кога му треба.


Висококвалитетен Нашиот целосно поврзан модул за комбинирани вертикални фарми на големо - OPTICLIMATE FARM LIMITED

Нашиот целосно поврзан комбиниран модул за вертикални фарми во затворени простории

Прогресивните одгледувачи на канабис ги земаат предвид сите квадрати, затоа ја бараат Opticlimatefarm.

Квалитетното одгледување канабис и екстракцијата на канабиноидни соединенија бараат високи стандарди за земјоделство со контролирана средина (ЦЕА).

Врз основа на знаењето за биофизиката и биохемиското знаење, нашите инженери за климатизација и климатизација, правилно ја оценуваат динамично променливата средина на одгледување.

Проток на воздух, температура& влажноста се најважните 3 елементи за создавање оптимална средина во просторијата за одгледување

Нашето уникатно потекло и во механичкото инженерство и во физиологијата на растенијата ни овозможува да испорачаме решенија за климатизација на комерцијални простории за одгледување ориентирани кон растенијата, управувани од податоци, кои им помагаат на нашите клиенти да ја максимизираат растителната биомаса и фенотипскиот израз за зајакнување на финансиските перформанси и ублажување на ризикот. Контактирајте го нашиот тим сега за да започнете да разговарате за вашиот проект.

www.opticlimatefarm.com

Клима уред OptiClimate PRO6(HFO-1234yf) на подот Grow

Како професионален производител на комерцијални климатизери, за среќа, во 2019 година, бевме поканети од позната европска компанија да развиеме комерцијален клима уред со нула ODP и GWP<1.


По речиси една година Р&D и експериментирање, избравме ладилно средство со GWP<1, и соодветен професионален и висококвалитетен компресор специјално за ова средство за ладење (HFO-1234yf). Овој клима уред стана првиот избор за инвестирање во одгледување канабис. .


Ние сме многу уверени дека ќе соработуваме со овие светски познати компании и ќе продолжиме храбро да ја постигнеме целта COP 26.


Системи за расадници OptiClimatefarm

Системи за расадници OptiClimatefarm

Убавината на хидропониката е во тоа што ви овозможува да имате целосна контрола врз секој влез што влегува во вашите растенија: било да е тоа воздух, вода, светлина или хранливи материи.

Можеби сте го вкусиле успехот во вашиот прв систем за растење, или можеби сте во процес на изградба на еден сега. Сите ја знаеме вежбата. Нашето видео може да биде ваша референца.

Plug and Play

Послужавникот за расадник OptiClimatefarm користи концепт „plug and play“ и овозможува брза и едноставна инсталација на контејнерот на локацијата што значи дека можете да го берете во рок од еден месец од испораката.

OptiClimatefarm модуларна вертикална решетка, послужавник за расадник „FOUR TIERS VERTICAL“, количината за расадник достигнува 1152 парчиња

OptiClimatefarm е концепт на модуларен фабрички погон кој ви овозможува да започнете мали со 30 модули за одгледување. Нашето време на производство е само 3 месеци, така што ќе ја испратите вашата прва жетва во рок од 5 месеци. Откако ќе го рафинирате вашиот бизнис модел, можете да додавате модули за растење без прекин на работата.


Типичен добавувач за поставување соба за растење& производители | ОПТИКЛИМАТНИ

Типично поставување на соба за растење

Целите на комерцијалните капацитети за одгледување се да го зголемат производството на биомаса со истовремено намалување на времето на одгледување и потрошувачката на енергија. Факторите на јадрото за постигнување на овие цели се системот за осветлување, системот за контрола на климата, методот на одгледување и интегрираното управување со штетници (ИПМ).

Врз основа на знаењето од биофизиката и биохемиското знаење, нашите инженери за климатизација и климатизација, правилно ја оценуваат динамично променливата средина на одгледување. Трите најважни елементи за создавање оптимална средина во просторијата за одгледување се протокот на воздух, температурата и влажноста.

Иновативната енергетска ефикасна технологија за одвлажнување на Opticlimatefarm, вградена во дизајните на нашите системи за климатизација.

Ако имате повеќе прашања, пишете ни

Испратете го вашето барање