Вести

OptiClimatefarm „Проект за урбана вертикална фарма“
OptiClimatefarm „Проект за урбана вертикална фарма“
OptiClimatefarm „Проект за урбана вертикална фарма“ ,Произведувајте зеленчук 365 дена во годината на урбана вертикална фарма.
2022/05/16
OptiClimatefarm Истражување за садење со контролирана средина во затворен простор
OptiClimatefarm Истражување за садење со контролирана средина во затворен простор
Црвен лист, ги зајакнува антиоксидантните својстваОткако ја утврдивме кинетиката на антиоксидансите, продолжуваме да истражуваме во контролираната средина преку внатрешна хидропоника + Внатрешна температура и влажност и проток на воздух + LED + CO2, обидувајќи се да го засилиме ефектот на специфичните соединенија во секоја сорта со изложување на растенијата на кратки стресови.Резултатите од нашата студија покажуваат дека, овие соединенија вршат одбранбени функции кај растенијата. Значи, ако на нив се применат услови кои не се нормални (како што се наводнување со солена вода, изложување на висок интензитет на осветлување или работа со зголемени концентрации на CO2), овие одбрамбени сили ќе се засилат и, како резултат на тоа, антиоксидантот ќе се зајакнат квалитетите на растенијата.
2022/05/12
На Дубаи му требаат урбани вертикални фарми
На Дубаи му требаат урбани вертикални фарми
Технологијата за вертикално садење во затворен простор OptiClimatefarm е моментален двигател за поодржливо производство на хранаСистемите за вертикално садење OptiClimatefarm ги користат податоците за производство на храна три пати побрзо од традиционалните методи на земјоделство додека користат до 95 проценти помалку вода.Интегрирана внатрешна клима и контрола на LED светилки и хранливи материи за одгледување, вертикално одгледуван акр може да произведе еквивалент од четири до шест хектари базирани на почва, во зависност од културата, намалувајќи го притисокот врз обработливото земјиште.Во многу области во светот, условите на животната средина не се погодни за традиционалното земјоделство. Обезбедувањето безбедност на храната зависи од континуираните земјоделски иновации.Инвестициите во земјоделските иновации ги унапредуваат земјоделските техники за да го зголемат пристапот до свежи производи и да ја зголемат безбедноста на храната низ целиот свет.OptiClimatefarm може да изгради внатрешна вертикална хидропонска фарма за градовите, користејќи 1/10 земја и 90% помалку вода од вообичаеното земјоделство за одгледување зеленчук без пестициди и џуџести домати и јагоди.тој OptiClimate Smart Climate и OptiClimatefarm вертикалните држачи за одгледување постигнуваат над 15 серии производство на зеленчук годишно. . .
2022/05/14
OptiClimatefarm подобри решенија за храна
OptiClimatefarm подобри решенија за храна
Подобри решенија за хранаOptiCkimatrfarm дава можност да се создаде „самосигурен“ начин на живот додека живеете во градот.Хидропоника за здрави заеднициСистемите за хидропоника се начини за луѓето без земја или кои живеат во области непријатни за традиционалното земјоделство да произведуваат сопствена храна на исплатлив начин. Кај популациите кои се хронично недоволно исхранети, свежите производи од хидропоничните системи обезбедуваат есенцијални витамини и минерали кои инаку би можеле да бидат недостапни.Кога пиете зелен сок секој ден, ова се случува со вашето телозелениот сок премина од нишата здрава храна до националната опсесија.
2022/05/06
Докажуваме дека постои подобар начин за фарма
Докажуваме дека постои подобар начин за фарма
Нашата револуционерна технологијаРастат свежи зеленили и билки 365 дена во годинатаОпсегот на апликации на нашите решенија и производи, вклучително и верзии за фарма на затворен простор, фарма на контејнери , мало, образовни институции, технолошки паркови, ресторани, итн.Pro5 Professional Dehumidify Функцијата не прави потрошувачка на вода за време на дехумидифицирање.Интелигентниот систем за оптичка контрола ја одредува работата на ладење, загревање или дехидрификација според интензитетот на светлината, температурата и влажноста. Системот може да обезбеди бесплатна топла вода додека се лади.Pro5 ќе ви овозможи:Контролирајте ги нивоата на влажност на денот и ноќтаОдржувајте ги нивото на CO2 во оптимални условиПрилагодете ја посакуваната влажност во однос на фазата на раст на растениетоПодобрете ја моќта и го подобрува вкусот на вашите растенија
2022/05/02
Plant Factory and OptiClimate HVACD
Plant Factory and OptiClimate HVACD
Conceptual architecture of a typical plant factory, which needs a synergy of industrial informatics and operation technologies in the production floor where communication, computing and AI can play a role. In the crop production floor, plants are growing in vertically stacked modules. The stacked structure brings tremendous flexibility to the arrangement of different cultivars while providing standardized nursery services, leading to the maximum revenue. Crop productions in a plant factory highly rely on cooperation and interaction of a series of subsystems, such as illumination, air management, thermal control, nutrient delivery and factory automation systems, which covers the whole procedure from plant growth phases to harvest and transport.The success of a plant factory highly relies on three subsystems, namely the lightemitting diode (LED) supplemental system, the plant growth system, and the environmental control system, which appeal for different requirements on industrial communication,computing as well as intelligence. A typical plant factory can be 400 times more efficient in land use compared to outdoor farming [8], thanks to the vertically structured growing modules. As a result, massive sensors that monitor indoor climate and automation facilities,and actuators for the growth system are widely distributed in a plant factory, indicating that wireless communications are preferred to ease the deployment.OptiClimatefarm An IoT-based Sharing Plant Factory System for Nature Connectedness Improvement in Built Environment
2022/05/03
Пустинска техника климатизација
Пустинска техника климатизација
Пустински климатик:Систем за иновации на Opticlemate е IDECПогоден за одложен простор на пустинатаКарактеристики на производот:Точно предвидуваат перформанси на системот и потрошувачката на енергија.Врховниот удобност со соодветна влажност, режимот IDEC може да донесе влажност кога е суво.Здрава слободна контрола на 100% свеж воздух, без дополнително оптоварување на ладење.Патентиран производ (патент NO.ZL2010 2 0651062.6)100% свеж воздух100% заштеда на енергија0% емисии на јаглеродHICOOL-ITEC AC единица за заштеда на енергија климатизирани во светскиот најголем центар за тестирање на климатизација во САД за ригорозни тестирања.Патентиран производ (патент NO.ZL2010 2 0651062.6)
2022/04/21
Добро јадење; Зголемените авиокомпании во затворен простор
Добро јадење; Зголемените авиокомпании во затворен простор
Добро јадење; Зголемените авиокомпании во затворен просторЦреша доматиПаметна климаDуџестите домати се одредници со сортиOpticlimatefarm Затворен цреша домат шумаОптиклиматот на протокот на воздух ги опрашува жолтите цвеќињаАјде да се префрлиме во режимот на филмот и да уживаме заедноДоматите од цреша се претворија во црвена боја во паметни климиКористење на оптиклима HVACD и вертикална LED лавици за одгледувањеИдеално за затворено растење во пустински топли климиОброци во летот и ресторани се достапни директно
2022/04/23
Високо квалитетен вест на големо - Оптиклима фарма ограничена
Високо квалитетен вест на големо - Оптиклима фарма ограничена
Ново обезбеди иновативни решенија за внатрешноста и производи за глобалниот пазар: садење климатски интелигентни систем за контрола и затемнување LED вертикални садење објекти. На 20 мај, уште една серија на производи се извезува во Европа.Оптимимна фарма како еден најдобар вертикална земјоделска решение компании во Кина, чија оригинална комерцијална вертикална хидропони објект е висока технологија, модуларна и комбинирана вертикална производствена средина. Таа е прилагодена за различни култури / растителни производи / бизнис модели на AG и CBD. Обезбедете најдобра контролирана вертикална сад за садење за да расте разни хортикултура, цвеќиња и земјоделски производи во различни средини и клими. Во прилог на одгледување зелен лиснат зеленчук, исто така можете да растете билки и други специјални растенија и плитки корени култури.Оптичкиот земјоделски производи серија се поделени во фабрики за затворен раст и фабрики за растителни фабрики. Треба само да ги обезбедите потребите за вашата област и садење. Ние професионално ќе го дизајнираме изгледот за вас и ќе обезбедиме поддршка на комбинирани производи, вклучувајќи садење климатизери, 3-функција комбинирани резервоари за садење, вертикална комбинирана садење полица, хидропони дигитален контролен систем, CO2 интелигентен систем за контрола, автоматски систем за губење на системот, хранлив раствор УВ стерилизација систем , T8 систем за растителна светлина и воздушен туш, итн.Оптимичката фарма обезбедува едношалтерски дизајн и поддршка на решенија или проекти за клуч според вашата област.
2021/06/08
Plants in Our Plant Cultivation Database
Plants in Our Plant Cultivation Database
We Selected 36 Plants in Our Plant Cultivation Database in June 2021, and Promoted Them to the Market With Our Indoor Vertical Farm.OPTICLIMATE FARM LIMITED has been committed to the research and development of Industrial Controls products, production, sales. We have our own production line and we can provide costomized services. Our products has low price and good quality. It's very popular on all platforms.OPTICLIMATE FARM LIMITED is a manufacturer of Industrial Controls. We are well-equipped with testing devices and strong technical strength. As one of the leading Industrial Controls manufacturers in China, we have earned a reputation for quality and service in the global market, especially in Others. Opticlimatefarm Fully-Connected Indoor Vertical Farms Combination Module with Environment system & Hydroponic digital control systemLeveraging years of experience, we have developed our own proprietary technology platform that takes a holistic approach to growing with expertise in plant biology, plant genetics, mechanical design, controlled environment, data science, and operations at scale, for fully-connected indoor vertical farms.The Opticlimatefarm team is composed of world-leading scientists  that keeps our technology always ahead and makes our partners conssist to enjoy the benefit of CEA(Control Environment Agriculture).
2021/06/17
Necann Boston - 2022 Конвенција за канабис во Нова Англија
Necann Boston - 2022 Конвенција за канабис во Нова Англија
.Најголемиот настан за индустриски настан на источниот брег!Од 2014 година, Necann настани се дома база за новата Англија канабис индустрија. Ние постојано го привлекуваме најголемиот број на професионалци од ХЕМП, MMJ и канабис во североисточниот дел на нашата годишна конвенција на Бостон канабис и оваа година повторно ќе биде најголемиот, најважен настан за индустриска канабис на источниот брег! Нашата годишна Конвенција за канабис во Нова Англија во Бостон се смета за не може да пропушти настан на годината од страна на канабис одгледувачи, потрошувачи и бизнис култиватори низ целиот регион. Минатата година настанот се пофали со повеќе од 9.000 луѓе. Со неодамнешната легализација на продажбата на рекреативни марихуана во Масачусетс, ние гледаме на врвот дека со околу 10.000 учесници за оваа година.
2021/07/09
Обезбеди иновативни решенија за внатрешноста и производи за L пазар
Обезбеди иновативни решенија за внатрешноста и производи за L пазар
Opticlimatefarm верува во заедничката судбина, бидејќи е време за светот да се бори против климатските промени. Ние сме подготвени да ги заштитиме сите растенија во вашите фарми во OpticlimateFarm Way, на тој начин не е одобрен од страна на глобалните клиенти, туку и од меѓународни акредитирани сертификациски компании.Opticlimatefarm, секогаш се грижи за вашите растенија на паметен начин.Тоа е должност за сите во овој свет да стори што можеме за да ги спречиме климатските промени. Како една компанија за зелени технологии, OpticlimateFarm се фокусира на зелените и паметни земјоделски системи, бидејќи е основана. Во оптички фарма r&Д центар, техничарите ќе ви покажат како растенијата расте во најдобри услови. Растенијата не се грижат само од страна на техничарите на Opticlimatefarm, но исто така и со целосна серија на оптички паметни производи.Под интелигентна контрола на оптимимните уреди, растенијата секогаш можат да ја добијат најдобрата температура, влажност, густина на CO2, исхрана и други елементи погодни за нивниот раст. OpticlimateFarm системот го следи податоците за растот во реално време и ќе ја контролира работата на различни производи за оптимирање според параметрите за поставување. Целиот OpticlimateFarm систем е остварување на заедничка интелигенција развиена од Меѓународниот технички тим кој се состои од експерти од Кина, Јапонија, Кореја, Швајцарија, Америка и Индија.
2021/08/14