Хидропонски систем за контрола на животната средина

Хидропонски систем за контрола на животната средина. Нашата флексибилна рамка за хидропониско наводнување ви овозможува да ги приспособите и менувате решенијата специфични за вашата конкретна култура.

Постојат дигитализација автоматско хидропони систем за контрола.

Пасивни системи;

Хранливи материи за хидропоника;

повеќекатни Системи за контрола на хидропонично растење.


Автоматски хидропонски контролен систем OptiClimatefarm
Автоматски хидропонски контролен систем OptiClimatefarm
Нашата флексибилна рамка за хидропониско наводнување ви овозможува да ги приспособите и менувате решенијата специфични за вашата конкретна култура.OptiClimate Farm Автоматски хидропонски контролен систем за постигнување интерфејс човек-компјутер, стекнување податоци, складирање, контрола и .други функции. Автоматски режим на работа: EC /PH автоматски и прецизно го дистрибуира ѓубривото според зададениот излез и  наводнува според вашиот план.
Кина добавувач на приспособливи решенија за наводнување -- производители на Opticlimatefarm - OPTICLIMATE
Кина добавувач на приспособливи решенија за наводнување -- производители на Opticlimatefarm - OPTICLIMATE
OptiClimate, секогаш ја обезбедува околината што ви треба на лесен и економичен начин.Должност на сите во овој свет е да направиме се што можеме за да ги запреме климатските промени. Како една компанија за зелени технологии, OptiClimateFarm се фокусира на системите Green и Smart Farm откако е основан. Во OptiClimate Farm Р&Д Центар, техничарите ќе ви покажат како растат растенијата при најдобри услови. За растенијата не се грижат само техничари на OptiClimateFarm, туку и целосна серија паметни производи OptiClimateFarm.Под интелигентна контрола на уредите OptiClimateFarm, растенијата секогаш можат да ја добијат најдобрата температура, влажност, густина на CO2, исхрана и други елементи погодни за нивниот раст. Системот OptiClimateFarm ги следи податоците за растот во реално време и ќе ја контролира работата на различни производи OptiClimateFarm според параметрите за поставување. Целиот систем OptiClimateFarm е постигнување на заедничко разузнавање развиено од меѓународниот технички тим составен од експерти од Кина, Јапонија, Кореја, Швајцарија, Америка и Индија.OptiClimateFarm верува во заедничката судбина затоа што е време светот да се бори заедно против климатските промени. Подготвени сме да ги заштитиме сите растенија во вашите фарми на начин OptiClimateFarm, на тој начин не само што го одобруваат глобалните клиенти туку и меѓународните акредитирани компании за сертификација.OptiClimateFarm, секогаш се грижи за вашите растенија на паметен начин.
Хидропоника Ebb& Проточен систем Дигитален систем за хранливи материи
Хидропоника Ebb& Проточен систем Дигитален систем за хранливи материи
Хидропоника Ebb& Проточен систем Дигитален систем за хранливи материиКонтролерот на плимата и осеката е модуларен хидропонски систем со едноставен дизајн, лесен за употреба и проширување. Системот постојано го наводнува и одводнува секое буре за садење (одлив и плима) за да обезбеди свежи хранливи материи збогатени со кислород за растенијата. Кофите за садење со различни костуми може да се користат за наводнување капка по капка или за наводнување со одводнување.За да се осигура дека нема да се исцедат штетни хемикалии од системот, СИТЕ суровини што се користат за производство на компонентите што се во контакт со водата или растенијата се 100% од FDA „одделение за храна“.Максимален влезен напон и струја:AC 220V / 10A / 50Hz (CN)AC 240V / 10A / 50Hz (EU-UK-AU)AC 120V / 14,5A / 60Hz (САД)Максимална излезна струја на пумпата за поплавување:10A (CN-EU-UK-AU)14,5A (САД)Максимална излезна струја на пумпата за одвод:10A (CN-EU-UK-AU)14,5A (САД)Опсег на тајмер за поплава: 0:00-23:59Опсег на тајмер за одвод: 0:00-23:59Опсег на тајмер за дневен режим: 0:00-23:59Опсег на тајмер за ноќен режим: 0:00-23:59Температура на работната средина: 40-105 °F / 4-40 °CВлажност на работната средина: влажност ≤ 80%Големина на контролорот: 17,83cm × 18,79cm × 7,59cmДолжина на кабелот на прекинувачот за пливање: 60cmВисок и низок пливачки вентил: 250cm
OptiClimatefarm Кофа за садење со плимно наводнување
OptiClimatefarm Кофа за садење со плимно наводнување
OptiClimatefarm Кофа за садење со плимно наводнувањеКофата за садење со плимно наводнување OptiClimatefarm е модуларен хидропонски систем кој е дизајниран да биде лесен за употреба и да се прошири. Секој растечки „модул“ може да собере до 7 литри медиум за растење. До 48 одделни модули за растење може да се поврзат на еден BFDC-B2 контролер. Секој растечки модул е ​​поврзан со еден централен „дистрибутивен модул / резервоар“. Дистрибутивниот модул (DM) содржи два пливачки прекинувачи кои ќе го контролираат поплавувањето и одводот на растечките модули. Системот работи со повеќекратно поплавување и одвод (одлив& проток) секој растечки модул за да обезбеди свежи хранливи материи богати со кислород на растенијата. (*Напојување со капка по капка /  исто така може да се испушти и отпад) Времетраењето на циклусите на поплава и одвод го одредува корисникот, како и времето од денот кога корисникот сака единицата да работи.Забелешки за материјалиЗа да се осигура дека нема да исцедат штетни хемикалии од системот, СИТЕ суровини што се користат за производство на компонентите што се во контакт со водата или растенијата се 100% од FDA   „одделна за храна“.
OptiClimatefarm Серија на фиоки за вертикален раст
OptiClimatefarm Серија на фиоки за вертикален раст
Серија на фиоки за растОбјектот за вертикално растење Opticlimatefarm е модул со различна лента за раст за различни растенија или различен начин на земјоделство. Како што се наводнување со DFT или Ebb&Проток.Тоа е најефикасното одгледување во затворен простор за лиснати зеленило или микрозелени.Поради стандардните 4 слоја вертикална решетка за одгледување во 0,78м2, еднаш има 1152 расадници.
Хидропонска фиока OptiClimatefarm DFT ABS за мултифункционална конверзија
Хидропонска фиока OptiClimatefarm DFT ABS за мултифункционална конверзија
Хидропонски резервоар OptiClimate DFT ABS за мултифункционална конверзија1. Одгледување на сеење2.Хидропоничко садење3.Клон садењеРаботи со :****ABS комбиниран вертикален раст комерцијални лавици за садење****Повеќеслоен систем за расад/клонирање/садење****Произволно растојание или сериско комбинирано поврзување****Комбиниран челичен прав обложен со вертикална решетка за садење****Опционални високоефикасни LED светла****DFT хидропоник со замена на додатоците на фиоката
OPTICLIMATE Сунѓер приклучок Biochar
OPTICLIMATE Сунѓер приклучок Biochar
Приклучокот за сунѓер Biochar е уникатен материјал сличен на сунѓер за чисто без напор растење од семе или сечење.Приклучокот е збогатен со општи хидропонични хранливи материи за излив на здрав раст на коренот. Тие се трансплантираат цели во почвата или директно во хидропонски системи.Biochar сунѓерскиот приклучок е приклучок за растење без земја, направен од биокар (65%), растителни влакна (20%) и  сунѓер (15%) со богати хранливи материи за изобилен раст на коренот.Го содржи вистинското ниво на киселост (pH 6,0-6,5), што значи дека корените можат оптимално и ефикасно да ги апсорбираат сите додадени хранливи материи/ѓубрива.Ртење на висока температура: 99% стапка на ртење од сеидба до ртење за 2 денаCBD расад до време на пресадување, заштедувајќи 1/3 време во споредба со конвенционалниот расадПоложен тест за супстанции ECHA 210 со многу голема загриженост.Резултатите од тестот докажаа дека приклучокот за сунѓер Biochar може ефикасно да го намали времето на одгледување (приближно 10%, времето на ртење и времето на одгледување) за канабисот.Дополнително, приклучокот за сунѓер Biochar може ефикасно да ја подобри ефикасноста на користењето на водата и хранливите материи за целиот систем на одгледување и да ја зголеми содржината на THC и CBD во растението канабис.
Дигитален хидропонски систем за контрола
Дигитален хидропонски систем за контрола
Дигитален хидропонски систем за контролаСо помош на системот за притисок на вода, растворливото цврсто или течно ѓубриво се меша според поставениот сооднос. Вода& ѓубриво низ цевководниот систем, рамномерно и прецизно транспортирано до коренската област на културата.Може да се користи во режим на големи езерца со хранливи материи што бара EC и PH точност и е погоден за култура на подлога и хидропоничко садење.Пропорцијата на хранливиот раствор може произволно да се прилагоди, а системот за мерење и контрола на PH/EC соработува со перисталтичката пумпа за автоматско прилагодување на концентрацијата на хранливиот раствор (точност ±0,05)Површината за наводнување може да се постави произволно, ECPH автоматски и прецизно го подготвува излезниот раствор на хранливи материи и наводнува според планот.Поддржете повеќе шеми за истовремено наводнување, наводнување со ротација, наводнување со прецизно време и наводнување со повеќе задачи.Режимите на конфигурација на хранлив раствор се опционални: EC режим, EC режим + концентрација, EC режим + PH, чиста концентрација и други режими на наводнување.Контрола на ЕК: Расад/рани никулци – Рана вегетативна фаза – Целосна вегетативна фаза – Рана фаза на цветање – Целосно зрело цут/стадиум на зреење.Контрола на PH: автоматска за балансирање на нивото на pH (PH UP).& PH надолу)Функција за собирање и складирање податоци, мобилниот телефон може да се гледа и контролира од далечина.Изработени од пластика со дебелина од 4 мм и издржлива ABS конструкција, овие фиоки за одгледување се термоформирани со за да се обезбеди стабилност на УВ-зраците, како и својства отпорни на микроби и габи. Овие фиоки се наоѓаат на ниво за да им овозможат на растенијата рамна површина за растење и имаат мрежа од наведнати канали во садот за да се обезбеди соодветна дренажа од растенијата до местото на одводот. затворен расте расадник клон простор .Должина 120, ширина 65, висина 200 см.1.пластични DFT хидропонични пластични фиоки (совршени за хидропоника).2. Мрежести пластични послужавници (совршени за клонирање).3.пластични послужавници со 72 дупки (совршени за расадник за хидропоника).Култура без земја А&Б хранлив раствор: OPTICLIMATE core технологија: 500 пати високо концентрирана и прецизна формула за решавање на проблемите со исхраната на растенијата: недостаток на азот, фосфор, калиум, калциум, магнезиум, железо, манган, цинк, бор итн.

Испратете го вашето барање