Производи

ABS Комерцијални комбинирани вертикални лавици за садење
ABS Комерцијални комбинирани вертикални лавици за садење
OptiClimatefarm нуди со комерцијална решетка за одгледување и ABS соединение за одгледување послужавници за растечка средина за одгледување специјални растенија и широк асортиман на градинарски и земјоделски производи во вертикални решетки за одгледување.Изработени од пластика со дебелина од 4 мм и издржлива ABS конструкција, овие фиоки за одгледување се термоформирани со  за да обезбедат стабилност на УВ, како и својства отпорни на антимикробни и габи. Овие фиоки се наоѓаат на ниво за да им овозможат на растенијата рамна површина за растење и имаат мрежа од наклонети канали во садот за да се обезбеди соодветна дренажа подалеку од растенијата до локацијата на одводот.Должина 120, ширина 65, висина 200 смОпсег на избор на LED: 120 W ≈ 0,5 m², 200 W ≈ 0,8 m², 280 W ≈ 1 m², 350 W ≈ 1,5 m²Овие пепелници Хортикултурата може да се користат за наводнување со DFT или одлив и проток. Тие се комбинирани со нашата вертикална решетка за растење и обезбедуваат најефикасен простор за одгледување во затворен простор.Карактеристика:Повеќеслоен систем за сеење/клонирање/садење.Произволно растојание или сериско комбинирано поврзување.Комбинирана челична моќно обложена вертикална решетка за садење.Изборни високоефикасни LED светла.DFT хидропоник со замена на додатоците на фиоката.
Професионален систем за климатизација HVAC за производители на фабрики
Професионален систем за климатизација HVAC за производители на фабрики
Систем за климатизација OptiClimate HVAC за фабрики за растенија.OptiClimate, уникатна технологија, може да обезбеди најдобра средина за раст на растенијата, која ги обединува ладењето, греењето, одвлажнувањето, циркулацијата на воздухот, филтрацијата и оптичката индукција во еден систем. OptiClimate е независно измислен од истражувачкиот тим на Hicool преку немилосрдна работа во текот на десет години.OptiClimate поседува комплетна серија производи за заштеда на енергија од Pro2 до Pro5, кои се состојат од систем со воздушно ладење, систем за ладење со вода, пакувани или сплит единици, опционални со технологија на инвертер, стабилизација на напон и струја, дури и чисто разладно средство со нулта емисија.HiCool Opticlimate е најдобриот избор за планирање на OptiClimatefarm.
Фабрика за решенија за вертикален раст со најдобар квалитет
Фабрика за решенија за вертикален раст со најдобар квалитет
HiCool Opticlimate е единствена технологија за раст на растенијата со мултифункционален систем за климатизација. Тоа е од високотехнолошки производи за заштеда на енергија кои се најдобриот избор за OptiClimatefarm.OptiClimate Farm како една од најдобрите компании за решенија за вертикално земјоделство во Кина, чијшто оригинален комерцијален вертикален хидропонички капацитет е високотехнолошка, модуларна и комбинирана вертикална производствена средина. Тој е прилагоден за различни култури/растителни производи/деловни модели на AG и CBD. Обезбедете најдобро контролирано вертикално опкружување за садење за одгледување различни хортикултури, цвеќиња и земјоделски производи во различни средини и клима. Покрај одгледувањето зелен лиснат зеленчук, можете да одгледувате и билки и други специјални растенија и плитки коренови култури.Серијата производи OptiClimate Farm се поделени на фабрики за затворени растенија и фабрики за контејнери. Треба само да ја обезбедите вашата површина и потребите за садење. Ние професионално ќе го дизајнираме распоредот за вас и ќе обезбедиме придружни комбинирани производи, вклучувајќи климатизери за садење, 3-функционални комбинирани резервоари за садење, вертикална комбинирана полица за садење, хидропонски дигитален систем за контрола, интелигентен систем за контрола на CO2, систем за автоматско навлажнување, систем за стерилизација со УВ раствор на хранливи материи , Светлосен и воздушен систем за туширање на растенијата T8 итн.OptiClimate Farm обезбедува едношалтерски дизајн и решенија за поддршка или проекти клуч на рака според вашата област.
Висококвалитетно решение за животна средина за раст на големо - OPTICLIMATE FARM LIMITED
Висококвалитетно решение за животна средина за раст на големо - OPTICLIMATE FARM LIMITED
Производите OptiClimate HVAC секогаш можат да обезбедат професионални решенија за раст на растенијата. Како важен дел од OptiClimate Farms, производите се дизајнирани со компактна големина и инсталирање plug-and-play, за лесна контрола на температурата, навлажнувањето и другите елементи на околината во фармите. Со својот отворен протокол и стандарден интерфејс, може да се поврзе и контролира преку централизиран систем заедно со другите производи на OptiClimate Farms.Производите OptiClimate HVAC се најдобриот избор за растителни фарми во Европа, Северна Америка и некои други области низ светот. Има добиено CE сертификати од акредитирани светски компании и секоја единица од производите мора да помине строги внатрешни тестови пред испораката до глобалните клиенти.OptiClimate, секогаш ја обезбедува околината што ви треба на лесен и економичен начин.Карактеристики на производот Лесна инсталација. Со професионална функција за одвлажнување. Нема потрошувачка на вода за време на одвлажнувањето, а температурата на излезот на воздухот е повисока од внатрешната температура, со што се намалува честото палење на електричните грејачи и се заштедува енергија. Интелигентен систем за оптичка контрола, кој ја одредува работата на ладење, греење или одвлажнување според интензитетот на светлината, температурата и влажноста. Системот може да обезбеди бесплатна топла вода додека се лади. Удобно, ефикасно и заштедува енергија со технологија за конверзија на фреквенција. (EER>4.5) Европска CE сертификат.
OptiClimate Inverter Pro серијата
OptiClimate Inverter Pro серијата
OptiClimate Inverter Pro серијата, која обезбедува најдобра средина за раст на растенијата е креативно измислена од технологијата „Opticalaircon“ по повеќе од десет години независно истражување и развој: односно „ладење, загревање, одвлажнување, циркулација на воздухот, филтрација и оптичка индукција “ се концентрирани во единствена технологија во еден систем.Како една од најголемите опрема што троши енергија во фабриката за постројки, заштедата на енергија на клима уредот е несомнено најголемиот фактор во оперативните трошоци на фабриката за погон. Затоа, ја пресадивме технологијата, вклучувајќи технологија за конверзија на фреквенција, стабилизација на напон и струјна стабилизација на климатизери на постројки, со што „Клима уред од серијата Opticlimate PRO инвертер“ заштедува енергија најмалку 35% повеќе од нормалниот клима уред.Систем за контрола на животната средина Grow Room е една од главните серии производи OptiClimate, која вклучува и HVAC, LED/HPS осветлување, контролер Co2 +, одвлажнувачи& Опремата за вентилација, OptiClimate секогаш може да обезбеди професионални решенија за раст на растенијата. Како важни делови на OptiClimate Farms, еколошките производи се дизајнирани со компактна големина и инсталирање plug-and-play, за лесна контрола на температурата, навлажнувањето и другите елементи на животната средина во фармите. Со својот отворен протокол и стандарден интерфејс, може да се поврзе и контролира преку централизиран систем заедно со другите производи на OptiClimate Farms. Автоматска контрола на климата. Идеална средина за растење во секоја клима и сезона.
Професионален производител на професионален Opticlimate Inverter Pro Series OPTICLIMATE
Професионален производител на професионален Opticlimate Inverter Pro Series OPTICLIMATE
Спакувана серија на инвертер PRO5 (со професионална одвлажнување)Работната брзина на компресорот/вентилаторот се менува во реално време во зависност од оптоварувањето, со што се елиминира грубиот циклус на старт/стоп, така што компресорот може да работи со постабилна брзина и да заштеди енергија.Може да направи просторијата побрзо да ја достигне потребната температура и да ги одржува температурата и влажноста порамномерно, за да се добијат подобри ефекти на ефикасност и заштеда на енергија.Покрај тоа, компонентите се помалку се носат и го продолжуваат целокупниот век на траење на производот.Клима уред од серијата Opticlimate PRO инвертер е најдобрата клима уред  за раст на растенијата, инженерите на Hicool креативно ја измислија технологијата „Opticalaircon“ по повеќе од десет години независно истражување и развој: односно „ладење,греење, одвлажнување, циркулација на воздухот, филтрација и оптичка индукција“ се концентрирани во единствена технологија во еден систем.Како една од најголемите опрема што троши енергија во фабриката за постројки, заштедата на енергија на клима уредот е несомнено најголемиот фактор во оперативните трошоци на фабриката за погон. Затоа, ја пресадивме технологијата, вклучувајќи технологија за конверзија на фреквенција,стабилизацијата на напонот и стабилизацијата на струјата за климатизери на постројки, овозможуваат „Клима уред со инвертер од серијата Opticlimate PRO“ да заштеди енергија најмалку 35% повеќе од нормалниот клима уред.
LED светло за растење за затворена фарма
LED светло за растење за затворена фарма
Ние дизајнираме за вас Составете план за растење на светлината,Размислете за најдобра униформност на светлината LED светла за растење за затворени растенија во затворени фарми ・Секоја LED лента со LED драјвер од 100W интегрирана внатре. (Max4 LED шипки и 400W) и T4 Track (максимум 12 LED шипки и WOW) · Целосен спектар, црвени, сини, црвени/сини и UV ленти достапни за опција · Поддршка за затемнување од 0-10VМал по големина, лесен за носење, лесна инсталација;Дизајн на синџири на маргаритки. Погоден за вертикална фарма што расте по решетката (растечка зелена салата/микрозелени/клонирање на мали растенија)Прилагоден спектар: Достапно е целото црвено/сино/црвено+сино+бело. Погоден за различен период на растење;Прилагодена должина на располагање: 30mm-1500mm.・Секоја LED лента со 100W LED драјвер интегриран внатре.・Едноставна комбинирана нација со излезна моќност од 100W-1200W.・T2 Track (Max4 LED шипки и 400W) и T4 Track (Max 12 LED ленти и WOW).・ Целосниот спектар, црвени, сини, црвени/сини и УВ ленти достапни за опција.・Поддршка за затемнување од 0-10V.・3-5 години гарантен сервис uxLED тела се дизајнирани за целосен циклус во затворен простор.
UHF HPS светлина
UHF HPS светлина
UHF HPS светлина★ Специјален електронски баласт сет, стабилно коло.★ Користење на висока фреквенција од 100 KHz,Вози за елиминирање на акустична резонанца и стробоскопска. (Избегнувајте стробоскопски - тоа е високата технологија за возачот)★ Мек старт, анти-наплив.★ Влезен фактор на моќност е повисок од 0,98, вкупната хармоника на струјата е помала од 10%. (Потрошувачка на енергија се проценува заштеда од 20%)★ придушувач на тајмер (затемнување на контролорот од 0-11,5 V)★ Најниско производство на топлина, најмала загуба на светлина★ Произведената светлина има супер силна способност да навлезе[ Технички параметар: UHF-HPS 1000W ]- Номинална: 347V- THD:≤10- Влезна фреквенција: 60 ​​Hz- Напон на отворено коло:≤500- Излезна фреквенција: 70-210K- Опсег на затемнување: 600W,750W,825W,1000W,1200W,EXT- Почетно време: 15 мин- Компатибилно затемнување од 0-10 V: Да- Импулсен напон: 3,6KV-5KV- Однос на гребенот на брановите:≤1,7- Влезен фактор на моќност:≥0,9- Ефикасност:≤93
OPTICLIMATE CO2 контролер
OPTICLIMATE CO2 контролер
Контролерот OPTICLIMATE CO2 ќе го контролира јаглерод диоксидот / CO2 со прецизност дел на милион. Контролорот има далечинска комбинирана сонда која има светлосен сензор и високопрецизен NDIR CO2 сензор.Комбинираниот сензор за далечински управувач е дизајниран да реагира брзо на промените во областа на растење и да се спротивстави на EMI / EFI од електронските придушници. Контролерот за CO2 има стандарден приклучок за напојување за поврзување со вашиот уред за CO2. Контролерот за CO2 може да се постави да го зголемува CO2 или да ги намалува нивоата на CO2.PPM-B1 Co2 контролер е едноставен за употреба, високопрецизен дигитален контролер за Co2. Прецизно го мери и контролира нивото на јаглерод диоксид во просторијата за одгледување, прецизно одржувајќи го посакуваното ниво на PPM на јаглерод диоксид. Неговиот голем и лесен за читање LCD екран прикажува точни PPM читања до 1 PPM резолуција.Може да се постави да работи во режимот Fuzzy Logic со системи на резервоар и регулатор за да се подобри ефикасноста на дистрибуција на CO2. Кога се користи во режимот Fuzzy Logic, вградениот микропроцесор применува пресметки на распоредот за вбризгување специјално за да помогне во елиминирањето на отпадот на CO2. Стандардниот стандарден логички режим е дизајниран за употреба со (гасен) генератор на Co2.Максимален засилувач: 10 ампери @ 220-240VAC / 50 HzДолжина на кабелот на сензорот (ft/m): 15 / 4,5Опсег на контрола на CO2 (PPM): 400-2000Точност на CO2 (PPM): +/- 100Тежина (lbs/kg): 2,1 / 1Димензии (инч/мм): 5,07х4,68х1,95 / 130х120х50Само внатрешна употребаЗа надморска височина до 6500 стапки / 2000 мОпсег на работна температура (F/℃): 40-105 / 4-40Максимална релативна влажност: 80%Оценка за IP: IP20Поставување на CO2 PPM: 1000 PPMПоставена точка на мртов појас на CO2: 50 PPMПоставена точка за калибрација на CO2: 400 PPMРежим на CO2: PPM UP
Добавувач на автоматски овлажнител& производители | ОПТИКЛИМАТНИ
Добавувач на автоматски овлажнител& производители | ОПТИКЛИМАТНИ
Автоматски овлажнителКапацитет за навлажнување: 1,6kg/h~18kg/h. Површина за навлажнување: 10~200m2. Опсег на контрола на влажноста: 10%~99%.Технологија за брза атомизација: ултразвучен високофреквентен кристал од нерѓосувачки челик, стапка на атомизација од 99%, отфрлање на кондензација на вода (Избегнувајте распаѓање на растенијата и размножување на бактерии).Нежна водена магла: продуцирајте милиони ултразвучни вибрации во секунда, ослободувајте ултра ситни честички од водена магла (1-5 микрони) и навлажнете порамномерно.Заштеда на енергија: потребна е само 0,06 kw електрична енергија за атомизирање на 1 кг вода.Посебен водоотпорен вентилатор: со функција за одложување, исцрпете ја маглата во шасијата и ефикасно спречите враќање на маглата.Без вештачко додавање вода: директно поврзан со цевката за вода, а нивото на водата автоматски се прилагодува, што е поудобно и безгрижно.
Систем за контрола на животната средина
Систем за контрола на животната средина
Систем за контрола на животната средина1.Ултразвучен навлажнувачКапацитет за навлажнување: 1,6kg/h~18kg/h. Површина за навлажнување: 10~200m2. Опсег на контрола на влажноста: 10%~99%.Технологија за брза атомизација: ултразвучна високофреквентна атомизација  кристал од не'рѓосувачки челик, стапка на атомизација од 99%, отфрлање на кондензација на вода.Нежна водена магла: продуцирајте милиони ултразвучни вибрации во секунда, ослободувајте ултра ситни честички од водена магла (1-5 микрони) и  навлажнете порамномерно.Заштеда на енергија: потребна е само 0,06 kw електрична енергија за да се атомизира 1 кг вода.Наменски водоотпорен вентилатор.Без вештачко додавање вода.Систем за контрола на CO2Контролерот Opticlimatefarm Co2 контролер е едноставен за употреба, многу прецизен дигитален контролер за CO2. Прецизно го мери и контролира нивото на јаглерод диоксид во просторијата за одгледување, прецизно одржувајќи го посакуваното ниво на PPM на јаглерод диоксид. Неговиот голем и лесен за читање LCD екран прикажува точни PPM читања до 1 PPM резолуција.Може да се постави да работи во режимот Fuzzy Logic со системи на резервоар и регулатор за да се подобри ефикасноста на дистрибуција на CO2. Кога се користи во режимот Fuzzy Logic, вградениот микропроцесор применува пресметки на распоредот за вбризгување специјално за да помогне во елиминирањето на отпадот на CO2. Стандардниот стандарден логички режим е дизајниран за употреба со (гасен) генератор на Co2.
Добавувач на уреди за вентилација во линија - Opticlimate
Добавувач на уреди за вентилација во линија - Opticlimate
1. Внесен вентилатор за размена на канали : кружен под притисокЛесно решете го проблемот со вентилација на просторот / размена на воздух.ABS+PC+UV+94VO пластичен материјал отпорен на пламен, може да се инсталира на отворено, решавајќи ги ограничувањата на инсталацијата.Дизајн на сечилото на воздухопловната турбина, висок притисок на ветерот, висока ефикасност на протокот на воздух.Моторот со „преголема моќност“ обезбедува ултра-висок притисок на ветерот до 650 Pa, волумен на воздух 180 ~ 2500 m3/h ü Независно истражување и развој на водоотпорна структура со висока густина, стабилна работа во влажна и сурова средина.Куќиштето и моторот може да се расклопат посебно, што е погодно за одржување и чистење 2 минути инсталација: запечатување, апсорпција на удари, прицврстување, погодно.2. Внесен вентилатор за размена на канали: Супер тивокЛесно решете го проблемот со вентилација на просторот / размена на воздухЦела метална обвивка, прецизен третман против 'рѓа.Структура на пренасочување на механиката на течности, волуменот на воздухот се зголеми за 30%, бучавата намалена за 10%.Вградениот памук што апсорбира звук од типот на воздухопловство, материјал со висока густина отпорен на пламен, ја претвора звучната енергија во топлинска енергија и ја намалува бучавата.Германскиот мотор со повеќе намотки разумно ја претвора топлинската енергија во кинетичка, ефикасноста е висока до 98%.Повеќе избор на волумен на воздух: 120m3/h~4000m3/h.Повеќе приспособени стилови: - Тип на прочистување (јадро на филтер со 3 ~ 4 слоја, стапка на прочистување до 99%) - Тип со двоен канал (може истовремено да надополнува свеж воздух и да го издувува нечистиот воздух од затворен простор)

Испратете го вашето барање