Вертикални решенија за комерцијално одгледување

Оригиналната комерцијална вертикална хидропоника на OptiClimate Farm е високо конструирана, модуларна и комбинирана вертикална производствена средина, прилагодена за различни култури, растителни производи и деловни модели на AG и CBD.

Обезбедете најдобро контролирана вертикална средина за садење за одгледување разновидни градинарски, цвеќиња и земјоделски производи во различни средини и клима.

Покрај одгледувањето зелен лиснат зеленчук, може да се одгледуваат и билки и други посебни растенија и плитки коренови култури.

Решение за животна средина за раст

Opticlimate за Opticlimatefarm

OptiClimatefarm, уникатна технологија, која може да ги обезбеди најдобрите системи за вертикално одгледување, вертикални решенија за земјоделство, а исто така и најдобра средина за раст на растенијата, која ги обединува ладењето, греењето, одвлажнувањето, циркулацијата на воздухот, филтрацијата и оптичката индукција во еден систем. OptiClimate е независно измислен од истражувачкиот тим на Hicool преку немилосрдна работа во текот на десет години.

OptiClimate поседува комплетна серија производи за заштеда на енергија од Pro2 до Pro5, кои се состојат од систем со воздушно ладење, систем за ладење со вода, пакувани или сплит единици, опционални со технологија на инвертер, стабилизација на напон и струја, дури и чисто разладно средство со нулта емисија.

OptiClimate е најдобриот и сигурен избор за растителни фарми ширум светот, секоја единица производи OptiClimate мора да помине строги внатрешни тестови пред испораката до глобалните клиенти во Европа, Америка, Блискиот Исток, Азија и некои други области. Ги помина тестовите и се здоби со CE сертификати од акредитирани светски компании. 

OptiClimate секогаш обезбедува соодветна средина за растенијата.

Прочитај повеќе
Решенија за вертикален раст

1 променлива 3 Комбинација на Рубикова коцка со хидропонски раст ABS послужавник ,Популарни производи за одгледувачи, дизајнирани за вертикални апликации со високи перформанси. OptiClimateFarm обезбедува едношалтерски дизајн и решенија за поддршка или проекти со клуч на рака според вашата област.

Прилагодливи решенија за наводнување

Нашата флексибилна рамка за хидропониско наводнување ви овозможува да ги приспособите и менувате решенијата специфични за вашата конкретна култура.

Контрола на ЕК: Расад/рани никулци – Рана вегетативна фаза – Целосна вегетативна фаза – Рана фаза на цветање – Целосно зрело цут/фаза на зреење

PH контрола: автоматска за балансирање на нивото на pH (PH нагоре& PH надолу)

Хидропонски хранлив раствор: A + B или A + B + C

Прочитај повеќе
Топли производи

Opticlimateform Micro и големите лабораториски фарми се модуларни, наредени. Растете во целосно обезбедена, самостојно и контролирана клима.

 • ABS Комерцијални комбинирани вертикални лавици за садење
  ABS Комерцијални комбинирани вертикални лавици за садење
  OptiClimatefarm нуди со комерцијална решетка за одгледување и ABS соединение за одгледување послужавници за растечка средина за одгледување специјални растенија и широк асортиман на градинарски и земјоделски производи во вертикални решетки за одгледување.Изработени од пластика со дебелина од 4 мм и издржлива ABS конструкција, овие фиоки за одгледување се термоформирани со  за да обезбедат стабилност на УВ, како и својства отпорни на антимикробни и габи. Овие фиоки се наоѓаат на ниво за да им овозможат на растенијата рамна површина за растење и имаат мрежа од наклонети канали во садот за да се обезбеди соодветна дренажа подалеку од растенијата до локацијата на одводот.Должина 120, ширина 65, висина 200 смОпсег на избор на LED: 120 W ≈ 0,5 m², 200 W ≈ 0,8 m², 280 W ≈ 1 m², 350 W ≈ 1,5 m²Овие пепелници Хортикултурата може да се користат за наводнување со DFT или одлив и проток. Тие се комбинирани со нашата вертикална решетка за растење и обезбедуваат најефикасен простор за одгледување во затворен простор.Карактеристика:Повеќеслоен систем за сеење/клонирање/садење.Произволно растојание или сериско комбинирано поврзување.Комбинирана челична моќно обложена вертикална решетка за садење.Изборни високоефикасни LED светла.DFT хидропоник со замена на додатоците на фиоката.
 • Висококвалитетно решение за животна средина за раст на големо - OPTICLIMATE FARM LIMITED
  Висококвалитетно решение за животна средина за раст на големо - OPTICLIMATE FARM LIMITED
  Производите OptiClimate HVAC секогаш можат да обезбедат професионални решенија за раст на растенијата. Како важен дел од OptiClimate Farms, производите се дизајнирани со компактна големина и инсталирање plug-and-play, за лесна контрола на температурата, навлажнувањето и другите елементи на околината во фармите. Со својот отворен протокол и стандарден интерфејс, може да се поврзе и контролира преку централизиран систем заедно со другите производи на OptiClimate Farms.Производите OptiClimate HVAC се најдобриот избор за растителни фарми во Европа, Северна Америка и некои други области низ светот. Има добиено CE сертификати од акредитирани светски компании и секоја единица од производите мора да помине строги внатрешни тестови пред испораката до глобалните клиенти.OptiClimate, секогаш ја обезбедува околината што ви треба на лесен и економичен начин.Карактеристики на производот Лесна инсталација. Со професионална функција за одвлажнување. Нема потрошувачка на вода за време на одвлажнувањето, а температурата на излезот на воздухот е повисока од внатрешната температура, со што се намалува честото палење на електричните грејачи и се заштедува енергија. Интелигентен систем за оптичка контрола, кој ја одредува работата на ладење, греење или одвлажнување според интензитетот на светлината, температурата и влажноста. Системот може да обезбеди бесплатна топла вода додека се лади. Удобно, ефикасно и заштедува енергија со технологија за конверзија на фреквенција. (EER>4.5) Европска CE сертификат.
 • Оптиклиматски полици за мобилен раст со висока густина
  Оптиклиматски полици за мобилен раст со висока густина
  Дизајнирани се полици за одгледување подвижни растенија со висока густина& произведен од Opticlimate Farm Limited, за Vertical Farming Industry. Тоа е приспособено Системи за одгледување на земјоделство со висока густина за внатрешно висококвалитетно садење канабис од размножување до цвет& берба Мобилните модуларни приспособени функции ќе го зголемат вашиот принос на растење.Дизајнирани се полици за мобилно растење со висока густина& произведен од Opticlimate Farm Limited, за Vertical Farming Industry. Тоа е приспособено Системи за одгледување земјоделство со висока густинаИздржливите челични решетки обложени со прав ја намалуваат појавата на штетници и растителни болести.Послужавник за одгледување ABS со мрежа од канали за одводнување и поплава за да се овозможи водата рамномерно да се појави на површината и да се исцеди.Може да се конвертира во сопствени модули Модуларна конверзија со еден стек, двојни стекови и тројни стекови.Ова решение носи повеќе простори за растење во споредба со еден слој. И добивање повеќе принос.Сите наши обезбедени единици (Цветање, зеленчук и клон) се опремени со водечко LED осветлување во индустријата и интелигентен придушувач (од 0-100% со можност за затемнување). Нашите LED светла за растење се регистрирани CE& ROHS сертификати.Полиците за мобилно растење со висока густина ви овозможуваат да го претворите тој потрошен простор на патеката во вреден простор за одгледување. Мулти-мобилните Grow Racks ви овозможуваат да поместувате цели редови на решетката еден до друг за да го искористите скоро целиот ваш достапен простор за одгледување и ви дава можност да ги движите решетките напред-назад за да креирате патеки по потреба за лесно одржување на растенијата ( наводнување, кастрење итн.) . Каде што има фабрика за растенија, каде што има Opticlimatefarm.Карактеристики:Прилагоден систем за одгледување земјоделство.Издржливи челични решетки обложени со правABS Послужавници за одгледување со дренажна и плимна мрежаКонвертибилна модуларност од 1-3 стековиВодечко во индустријата LED осветлување + паметен придушувач0-100% затемнувањеТркалачка патека и удобен тип на апликација
 • Opticlimate вертикална решетка за одгледување канабис
  Opticlimate вертикална решетка за одгледување канабис
  Предности на полиците за вертикален растСо користење на LED светла за одгледување за внатрешно садење, далечински управувач подигач на светлина за подигање и спуштање на светлата за растење. Одгледувачите можат подобро да ја контролираат светлината потребна за растот на растенијата, да го скратат циклусот на раст со прилагодување на времето на изложување на светлина и да ги контролираат негативните ефекти како природни катастрофи и штетници.Опсег на избор на LED: 120 W ≈ 0,5 m², 200 W ≈ 0,8 m², 280 W ≈ 1 m², 350 W ≈ 1,5 m² Ebb& Проточен хидропонски систем, Комплет со дигитален контролер, резервоар за дистрибуција, пумпи со висок проток, модули за растење и сите фитинзи& цевки за инсталирање на системот.
Центар за вести
Нудиме цел систем за фабрики за растенија, од сеење до расадник, од опкружување за раст и хидропоника контрола.
Станете во контакт со нас

Само оставете ја вашата е-пошта или телефонски број во формата за контакт за да можеме да ви испратиме бесплатна понуда за нашата широка палета на дизајни!

Испратете го вашето барање