Извештај 1
VR

Специјализирани HVAC системи HVAC технологии

Првото нешто што треба да се знае е дека климатската контрола на затворен објект за канабис е индустриска апликација. Потребна е многу енергија за да се надоместат огромните оптоварувања на топлина и влага кои се создаваат од светлата и растенијата. Главните функции на системот се ладење и одвлажнување.

OptiClimate                  Дизајн на HVAC за комерцијална просторија за одгледување                 Совршено подготвено


HVACD

Индустриска технологија


Важноста на специјализираните системи за HVAC за соби за одгледување 


Специјализиран HVAC систем

HVAC технологии 


Првото нешто што треба да се знае е дека климатската контрола на затворен објект за канабис е индустриска апликација. Потребна е многу енергија за да се компензира масивното оптоварување на топлина и влага што се создаваат од светлата и растенијата. Главните функции на системот се ладење и одвлажнување. Температура и влажност - Идеалните температури може да варираат поради специфичната култура или видот. Системите HVAC овозможуваат опсег на температурата и влажноста да бидат поставени и доследно одржувани.


Клима уред за комерцијална соба за одгледување - разумно оптоварување

Разумното оптоварување е мерење на количината на енергија што мора да се отстрани од воздухот во зградата за да се одржи саканата температура. Ова е обично примарен фактор на големината на капацитетот за удобно ладење. Меѓутоа, во одгледувањето канабис, енергијата потребна за отстранување на топлината (чувствително оптоварување) не е толку значајна во равенката на големината на системот за контрола на климата како што може да мислите. Ќе објасниме зошто.

Бидејќи воздухот се олади многу надолу за отстранување на влагата, може да се користи и за да се надомести дел од разумната топлина во просторијата за одгледување, правејќи го разумното топлотно оптоварување секундарен, но сепак важен фактор во равенката како да се пресмета просторот за растење. Капацитет на системот HVAC.

Додека разговарате со кој било земјоделец, ќе ви биде кажано дека главната грижа не лежи само во создавањето, туку и во одржувањето на правилната средина за одгледување успешно затворени култури. Секоја најмала промена на влажноста или температурата може да ги одврати посевите од патот на здравите растенија и обилните приноси.


Дизајн на HVAC за комерцијална просторија за одгледување - Основни размислувања

Одвлажнување на просторијата за растење - Латентно оптоварување

Латентното оптоварување е мерка за количината на енергија потребна за одвлажнување на воздухот во зградата. Латентното оптоварување произведено со одгледување во затворен простор додава до многу пати повеќе влага отколку што би било потребно во речиси секој друг амбиент, со можен исклучок на загреани затворени базени. Транспирацијата е на растенијата кои ослободуваат влага како дел од нивниот процес на раст. а растенијата би престанале да транспирираат (поради заситеноста на влагата од амбиенталниот воздух) и брзо ќе се формира мувла. Родот би изумирал.


Ново

Иновации

 

--------------- Клима уред со канабис 

Карактеристики на производот

Лесна инсталација.

Со професионална функција за одвлажнување. (на пр. капацитет за одвлажнување од 4000 PRO5 Ⅱ: 4L / H)Интелигентен оптички контролен систем, кој ја одредува работата на ладење, греење или одвлажнување поради интензитетот на светлината, температурата и влажноста. Системот може да понуди бесплатна топла вода додека се лади. Удобно, ефикасно и заштедува енергија со технологија за конверзија на фреквенција. (EER>4,5) Европска CE сертификат. Главни клиенти: Европа. Патентиран производ (патент бр.ZL201510431905.9)OptiClimate одвлажнувач - PRO5 


Неопходно е да се избере систем за HVAC кој нуди вид на флексибилност потребна за одржување на оптималната средина за растење на растението марихуана. Оваа технологија им дава на одгледувачите импресивна предност за нивните култури и помага во одржување на оптимални услови за одгледување, без разлика на променливите околности бидејќи производителите можат веднаш да одговорат на какви било промени во факторите на животната средина.


Основни информации
 • Основана година
  --
 • Тип на бизнис
  --
 • Земја / регион
  --
 • Главна индустрија
  --
 • Главни производи
  --
 • Претпријатие правно лице
  --
 • Вкупно вработени
  --
 • Годишна излезна вредност
  --
 • Извозен пазар
  --
 • Соработени клиенти
  --

Испратете го вашето барање

Испратете го вашето барање

Изберете друг јазик
English
Polski
Nederlands
Македонски
Latin
bahasa Indonesia
čeština
русский
italiano
français
Español
Deutsch
العربية
Тековен јазик:Македонски